Actueel

Nieuws

Hoge gasprijs maakt huis isoleren aantrekkelijk Lokaal nieuws woensdag 07 september 2022

Hoge gasprijs maakt huis isoleren aantrekkelijk

Het afsluiten van een vast energiecontract is op dit moment nauwelijks mogelijk. De gasprijs piekt en ook de prijs van stroom zit in de lift. Dit maakt het doorvoeren van energiebesparende maatregelen nog relevanter. Je kan de investering vaak al in twee jaar terugverdienen!

4 interessante luxe opties voor een nieuwe badkamer Lokaal nieuws woensdag 17 augustus 2022

4 interessante luxe opties voor een nieuwe badkamer

Op zoek naar een nieuwe badkamer? Of wil je simpelweg je badkamer herinrichten? Je kunt met enkele veranderingen de badkamer een compleet andere look geven. Er zijn zo veel verschillende stijlen die je kunt toepassen. Van boho tot luxe opties, je kunt het helemaal inrichten zoals je zelf wilt. Ben je benieuwd welke luxe opties er zijn voor het samenstellen van een nieuwe badkamer? In deze blog geven we vier luxe opties, zoals het hebben van een fontein in het toilet . Lees dus snel verder als je je badkamer wilt omtoveren tot een luxe paradijsje!

Bubbelbad

Bubbelbaden worden steeds populairder en dat is ook niet zo gek. Deze geweldige baden zorgen voor de beste ontspanning. Je hebt ze in verschillende formaten en vormen. Zo kun je bijvoorbeeld een standaard bad formaat aanhouden, maar je hebt ze ook in het rond of ovaal. Een bubbelbad zorgt voor echte luxe in de badkamer!

Luxe badkamertegels

De stijl van de badkamer geeft natuurlijk ook een bepaald beeld. De vloer en wanden van de badkamer zeggen veel over het karakter van de badkamer. Bij een luxe look horen ook luxe badkamertegels. Zo kun je gaan voor een wat donkere, mysterieuze look. Je kunt er ook voor kiezen om meer leven in de badkamer te brengen door te gaan voor gekleurde tegels. Mocht je nu echt een warme sfeer willen, kun je zelfs overwegen om een houtlook vloer neer te leggen. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om mozaïek te gebruiken tegen de wanden in de badkamer. Dit geeft vaak een mooie sfeer en het oogt ook nog eens luxe.

Luxe badkameraccessoires

Als je de kers op de taart wilt geven aan jouw luxe badkamer, kunnen accessoires niet ontbreken. Je hebt ze in allerlei vormen en maten. Denk aan gouden kranen, mooie spotjes, houten accessoires en zeeppompjes. Je kunt ook denken aan kaarsen om de badkamer een warme en relaxte sfeer te geven. Zeeppompjes geven de badkamer vaak ook een luxere sfeer.

Luxe douches

Een luxe douche kan natuurlijk niet ontbreken in een luxe badkamer. Een douche kun je zo gek maken als je zelf wilt. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een inloopdouche met twee douchekoppen. Veel mensen kiezen ook voor regendouches .

Nu je van alle luxe opties voor een nieuwe badkamer af weet, is het tijd om van jouw badkamer een paradijsje te maken!

Een nieuwbouwhuis kopen? Let op deze aandachtspunten Lokaal nieuws woensdag 10 augustus 2022

Een nieuwbouwhuis kopen? Let op deze aandachtspunten

Kun je het ideale huis maar niet vinden? Of vis je steeds achter het net in deze woningmarkt? Het kopen van een nieuwbouwhuis kan een goed alternatief zijn. De prijs staat vast en de nieuwbouwwoningen worden per loting verdeeld. Verdiep je wel in de verschillen en aandachtspunten. Zo zit de hypotheek bij nieuwbouw iets anders in elkaar.

Nieuwbouwwoning vrij op naam
Een nieuwbouwwoning koop je ‘vrij op naam’ (v.o.n.). Dit betekent dat je een aantal kosten niet hoeft te betalen die bij bestaande bouw wel voor eigen rekening zijn. Het gaat specifiek om de notariskosten en de overdrachtsbelasting.

Hypotheek meeverhuizen om hoge hypotheekrente te ontlopen Lokaal nieuws woensdag 27 juli 2022

Hypotheek meeverhuizen om hoge hypotheekrente te ontlopen

Veel woningeigenaren nemen bij het verhuizen hun huidige hypotheek mee. Zo ontlopen ze de sterk omhoog geschoten hypotheekrente. Het voordeel in maandlasten kan fors oplopen. Toch is het meeverhuizen van je hypotheek niet altijd de beste optie.

Hulp nodig bij het bouwen van je huis? Deze gereedschappen moet je niet missen Lokaal nieuws woensdag 06 juli 2022

Hulp nodig bij het bouwen van je huis? Deze gereedschappen moet je niet missen

Het verbouwen van een huis lijkt leuk, maar het is nog een flinke klus die mensen onderschatten. Er moet niet alleen een goede planning gemaakt worden, maar ook alle materialen moeten op voorraad zijn en de juiste gereedschappen moeten in huis worden gehaald. In deze blog bespreken we drie soorten zagen die niet mogen ontbreken tijdens een verbouwing.

Multitool

De naam doet het al vermoeden, maar een multitool is een multifunctionele zaag en kan op diverse materialen gebruikt worden. Hierdoor maakt het een goede zaag om in huis te hebben tijdens een verbouwing. Ook kan het het materiaal schuren en snijden. De multitool kan namelijk een oppervlakte met het driehoekige schuurvlak schuren. Hierdoor is het een snelle en functionele zaag en hoef je niet een apart schuurapparaat te kopen. Naast het schuren van oppervlaktes kan een multitool ook snijden in bijvoorbeeld plastic en zorgt het ervoor dat je meer kracht krijgt om het oppervlakte te snijden. Daarnaast zijn er ook nog speciale zagen voor specifieke klussen die ook niet mogen ontbreken tijdens een verbouwing.

Decoupeerzaag

Het handige van een decoupeerzaag is dat je makkelijke vormen uit voornamelijk houten materialen kunt zagen, zoals cirkels of driehoeken. Daarnaast hoef je niet perse aan het begin te beginnen maar kan je door middel van een gat te maken vanuit hier beginnen. Naast vormen kan je ook gewoon rechte lijnen maken. Wel is het handig om hiervoor een speciaal liniaal, genaamd een geleiderail te gebruiken. Decoupeerzagen kunnen voor veel verschillende dingen gebruikt worden. Maar let wel op dat het vastzit aan een snoer en hier rekening mee gehouden moet worden bij het zagen.

Cirkelzaag

Waar een decoupeerzaag voornamelijk gebruikt wordt om vormen uit te zagen, wordt een cirkelzaag gebruikt om snel rechte lijnen uit te zagen. Dit is ook het voordeel ten opzichte van de decoupeerzaag. Cirkelzagen zijn ook goed te gebruiken om lange en dikke houten oppervlaktes te zagen. Ook is bij een cirkelzaag goed zicht op het gesneden oppervlakte en maakt het gebruik hierdoor makkelijker. Daarnaast zijn ook nog voor andere oppervlaktes speciale cirkelzagen gemaakt. Hierdoor hoeft het niet perse op hout gebruikt te worden.

Voor verschillende materialen is het handig om gebruik te maken van verschillende soorten zagen. De Multizaag is een zaag die voor verschillende oppervlaktes gebruikt kan worden. De decoupeerzaag is te gebruiken wanneer je verschillende vormen wilt zagen. Een cirkelzaag wordt gebruikt voor het zagen van voornamelijk rechte lijnen.

Huiseigenaar of huurder? Dit wijzigt er per juli Lokaal nieuws woensdag 29 juni 2022

Huiseigenaar of huurder? Dit wijzigt er per juli

Zoals ieder jaar wijzigt er het een en ander per 1 juli. Dit is ook het geval op het gebied van wonen. Goed nieuws is de btw-verlaging op energie. Daarnaast worden rookmelders verplicht in iedere woning. Deze veranderingen kun je verwachten

Je nieuwbouwhuis in Amersfoort verdient een gietvloer Lokaal nieuws dinsdag 21 juni 2022

Je nieuwbouwhuis in Amersfoort verdient een gietvloer

Ben je in Amersfoort op zoek naar een nieuwbouwhuis, dan kan dat een lastige zoektocht zijn. Vooral bij nieuwbouw zul je niet over één nacht ijs gaan en heb je al je woonwensen vast op een uitgebreide lijst staan. Heb je een gezin en werk je als partners beide buiten de deur op een plek buiten je woonplaats dan zullen meerdere factoren meewegen om uiteindelijk tot een definitieve keuze te komen. Koop je een relatief kaal casco dan zul je het nieuwbouwhuis helemaal vanaf de vloer moeten inrichten.

Als je een druk en werkzaam leven hebt dat zich niet alleen in Amersfoort afspeelt maar bijvoorbeeld op kantoor in Amsterdam, dan zul je dagelijks een behoorlijke tijd aan reistijd kwijt zijn.

Inrichting

Tegenwoordig is het bij een nieuwbouwhuis mogelijk om uit verschillende stadia van afbouw te kiezen. Dat varieert van heel kaal tot sleutelklaar en alles wat daar tussenin zit. Een aantal eigenaren zal daarbij kiezen om veel in eigen hand te houden. Zodat alles op een rustige en weloverwogen manier aangeschaft kan worden. Te denken valt hierbij aan de keuken met apparatuur, de badkamer met accessoires of inrichting van de woon- en slaapkamers.

Oriëntatie vloer

Bij de inrichting van een nieuw huis wordt meestal uitgegaan van de basis en dat is de vloer. Uitgaande van een moderne inrichting met de tegenwoordig trendvolle industriële stijl ligt een duurzame gietvloer misschien wel voor de hand. Maar waar kun je die het beste kopen of waar vind je de beste vakmensen die deze vloer voor jou op een deskundige manier kunnen gieten. Vaak kom je dan via google op een webshop of bedrijf in de omgeving van Amersfoort terecht. Door alle tracking cookies, en de historie die google via de zoekgeschiedenis onthoudt wordt je onbewust naar een online plek geleid die misschien helemaal niet het juiste tegen een goede prijs aanbiedt. Waarschijnlijk zijn er ook landelijke aanbieders waar je goed kunt slagen. De zoekterm vloeren Amsterdam kan misschien een betere keuze of aanbieding opleveren. Kijk dus verder dan je klusneus lang is een laat je niet door google misleiden. Wis bijvoorbeeld je zoekhistorie en zoek dan nog eens op de jouw gewenste term. Je zult versteld staan dat er dan soms compleet andere resultaten op je eerste pagina te zien zijn. Zo kun je ook op een betere manier gietvloer prijzen vergelijken. Dan kan het soms voordeliger zijn om buiten Amersfoort je keuze te maken.

Investering

Heb je uiteindelijk voor een gietvloer gekozen, dan weet je dat deze kunststof vloer een duurzame kwaliteitsinvestering zal zijn. Dit soort vloeren op basis van kunststof gaat jarenlang mee. Een levensduur van vijftien jaar is daarbij gene uitzondering. Laat je een gietvloer aanleggen dan is het raadzaam om dit door een expert te laten doen. Die brengt alle gietlagen deskundig op een schone en vuilvrije ondergrond aan. Ligt de vloer eenmaal dan heb je er geen omkijken naar. De gietvloer wordt namelijk naadloos aangelegd zodat er geen vuil of stof op de vloer blijft zitten. Zo heb je er jarenlang minder schoonmaak of onderhoud aan.

 

Bruto maandlasten hypotheek verdubbeld sinds januari Lokaal nieuws vrijdag 17 juni 2022

Bruto maandlasten hypotheek verdubbeld sinds januari

De bruto maandlasten voor een gemiddelde woning met een aflossingsvrije hypotheek zijn verdubbeld ten opzichte van het begin van dit jaar. Veroorzaker is de sterke rentestijging, gecombineerd met de relatief hoge huizenprijzen. Technologiebedrijf Calcasa bracht de details in kaart over deze lastenstijging.

Tijdelijke woonruimte tijdens het bouwen van je huis Lokaal nieuws dinsdag 19 april 2022

Tijdelijke woonruimte tijdens het bouwen van je huis

Of je nu gaat verbouwen of een nieuwe woning laat bouwen, je zal toch gedurende deze periode ergens moeten verblijven. Waar je kiest voor een nieuwe woning, dan kan het zijn dat je in je oude woning kunt blijven wonen tot je nieuwe huis klaar is. Toch is dit voor de meesten niet altijd een optie, simpelweg omdat ze genoodzaakt zijn eerst de huidige woning te verkopen alvorens ze de hypotheek rond kunnen krijgen voor een nieuwe woningen. Eén van de mogelijkheden die je dan hebt, is het tijdelijk huren van een woning.

Mijn huis wordt verbouwd

Wanneer je huis wordt verbouwd, dan is het afhankelijk van de grote van de verbouwing of je in je huis kunt blijven wonen. Wanneer er namelijk een nieuwe badkamer of keuken wordt geplaatst. Dan is het heel goed mogelijk om tijdelijk te kiezen voor een welbekende badkamer unit. Bij een keuken kun je ervoor kiezen tijdelijk elders te eten of wanneer je een garage hebt deze om te bouwen tot culinair oord om hier aan de slag te gaan. Wordt je hele benedenverdieping aangepakt, dan kan het verstandig zijn de woning tijdelijk te verlaten. Het is natuurlijk niet ideaal dat je tussen de stofwolken door naar je slaapkamer moet. Overigens geniet je op deze manier ook niet van een optimaal wooncomfort. Een huurwoning Amersfoort kan dan een goede oplossing zijn. Je hebt dan een tijdelijke woonruimte en je hoeft je geen zorgen te maken om het welzijn van jezelf en je gezin.

Nieuw huis

Bij de bouw van een nieuw huis is het vanzelfsprekend dat je zoekende bent naar een tijdelijke woonruimte. Zo kun je kiezen voor een woonunit, maar ook huurwoningen Utrecht zijn een goede oplossing. Een woonunit wordt vaak bij de woning op het perceel geplaatst. Het is dus wel afhankelijk van de grote van je perceel of dit tot de mogelijkheden behoort. Wat we naast een huurwoning of unit ook vaak zien, is dat ervoor wordt gekozen tijdelijk in te trekken bij ouder, schoonhouders of andere familie. Deze keuze is ten opzichte van de eerste twee een stuk minder in trek, want laten we eerlijk zijn je wilt toch graag je eigen stekje.

Hoe vind ik een tijdelijke woonruimte

Er zijn tal van manieren waarop jij kunt zoeken naar een tijdelijke woonruimte. Toch is het verstandig voor een specialist. Wanneer je kiest voor een woning huren bij Huurportaal.nl , dan heb je in één oogopslag toegang tot tal van verschillende woningen. Je kunt met allerlei verschillende zoekfilters je voorkeuren aangeven, zodat je een duidelijk overzicht krijgt van woningen die aansluiten bij je wensen. Op deze manier hoef je niet het hele internet af te struinen om tot je uiteindelijke keuze te komen, maar vind je alles helder en duidelijk in één oogopslag. Is er (nog) geen woning die voldoet aan je wensen, geen probleem! Laat je wensen en voorkeuren achter en zodra er een woning is die hierop aansluit ontvang jij een mail, zodat je direct op de hoogte bent van het actuele aanbod.

 

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Amersfoort.

Aanmelden