Actueel

Nieuws

3 Tips voor een moeiteloze verhuizing naar Amersfoort Lokaal nieuws vrijdag 13 januari 2023

3 Tips voor een moeiteloze verhuizing naar Amersfoort

Ga je binnenkort verhuizen naar het altijd gezellige Amersfoort? Zeker als je van de drukke stad naar deze kleinere plaats verhuisd, is daar misschien wat voorbereiding voor nodig. Je wilt immers niet dat je onverwachts tegen allerlei problemen oploopt op de dag van de verhuizing. Wil jij weten hoe je stressloos over kunt gaan? Dat vertellen wij je in drie handige tips!
 

Schroom niet weg van professionele hulp

Of het nu gaat om het opknappen van je nieuwe woning of om het verhuizen van al je meubelen: professionele hulp kan soms aardig goed van pas komen. Je kunt zelf gaan proberen om die veel te grote kast naar de bovenste verdieping te tillen, maar als je klem komt te zitten in het trappengat ben je verder van huis. Daarom is een machine als een goederenlift soms een heel fijn hulpmiddel. Je kunt gemakkelijk een goederenlift huren voor een dag. Dan is de klus zo geklaard. Let wel even op of je hier nog bepaalde vergunningen voor moet aanvragen bij de gemeente.
 

Plan goed vooruit

Het is verstandig om je verhuisdag goed vooruit te plannen, zodat je meteen vanaf moment één aan de bak kunt gaan. Plan ook meteen de nodige hulp in en zorg dat er zo veel mogelijk mensen beschikbaar zijn op de grote dag. Veel handen maken namelijk licht werk. Ook is het gunstig om qua tijd op te letten wanneer je van plan bent om met de verhuiswagen heen en weer te gaan rijden. Voorkom bijvoorbeeld dat je net in die drukke ochtendspits komt te staan, want dan gaat er veel tijd verloren.
 
Als je alles goed vooruit hebt gepland, kun je ook zorgen dat je nieuwe woning helemaal klaar is voor jouw komst. De verf is droog, je nieuwe vloer ligt klaar en alle kamers zijn schoon en leeg zodat je alle meubels en verhuisdozen direct naar de juiste kamer kunt brengen.
 

Geen hulp in de familie? Huur verhuizers in!

Als je zelf minder goed te been bent, of gewoon niet veel zin hebt om alles alleen te moeten verhuizen, kun je ook de hulp inschakelen van professionele verhuizers. Je zult versteld staan van hoe snel zij jouw spullen in een bus kunnen laden en vervolgens bij je nieuwe woning naar binnen kunnen brengen. Deze verhuis pro’s kun je overal vinden, zowel in kleine dorpen als grote steden. Vaak is er zelfs een studenten verhuisservice te vinden, dit scheelt flink in de centen.
 
Maak het jezelf gemakkelijk met deze drie tips!
 

 

Download deze apps voor bouwwerkzaamheden op je iPhone 12 Lokaal nieuws maandag 05 december 2022

Download deze apps voor bouwwerkzaamheden op je iPhone 12

Smartphones doen hun intrede in de bouwsector met een aantal innovatieve oplossingen voor alle gerelateerde professionals. Smartphones lopen voorop bij het bieden van oplossingen en mobiele mobiliteit aan bouwvakkers en management. We hebben de populairste en beste apps verzameld die beschikbaar zijn voor de bouwprofessional. Sommige van deze apps zijn zo krachtig en handig dat je kantoor nu uit je smartphone kan bestaan. Dit is vooral het geval als je ervoor kiest om de iPhone 12 te kopen. Dit apparaat is zeer geavanceerd en biedt bouwprofessionals veel goede voordelen. Dit komt onder meer doordat je de onderstaande apps kunt downloaden op je gloednieuwe iPhone 12!

FingerCAD

De FingerCAD applicatie is voor technisch tekenen met je vingers, ondersteund door de computer. Het definitieve ontwerp van bijvoorbeeld een badkamer wordt opgeslagen en kan per e-mail worden verzonden of worden afgedrukt. CAD-ontwerpen gemaakt op de site of op je favoriete locatie en kunnen in verschillende formaten worden opgeslagen. Het is een geweldige en eenvoudige applicatie.

SmartBidNet

Deze iPhone-app bestaat uit biedingsbeheersystemen en stelt je in staat om op een veilige en betrouwbare manier je biedingsproces met je onderaannemers en bedrijven te creëren en te volgen. SmartBidNet zal je voorzien van toegankelijke informatie om aanbestedingsprojecten gemakkelijker en op tijd te maken.  

Truckast

De app biedt veel voordelen en functies. Met Truckast kun je je bestelling voor stortklaar beton rechtstreeks vanaf je smartphone/tablet instellen. Bovendien krijg je, zodra de bestelling is geplaatst, toegang tot het volgen van levertijden en heb je een idee wanneer de betonwagens ter plaatse aankomen. De app houdt ook een volledig overzicht bij van hoeveel beton er is geplaatst, hoeveel er onderweg is en ondersteunt binnenkort ook het uploaden van foto's naar het platform. 

GoBIM

BIM-toepassingen worden nu overal in de bouw gebruikt, zelfs op een iPhone 12. Met de GoBIM-app kun je door 3D BIM-modellen en de bijbehorende gegevens navigeren. De grootte van het model dat GoBIM aankan, is echter afhankelijk van drie factoren: het aantal driehoeken, het aantal parameters en het aantal materialen.

PlanGrid

PlanGrid is een relatief eenvoudig te gebruiken app die al je bouwteamleden beheert en up-to-date houdt met de laatste revisie van tekeningen. Met PlanGrid kun je je nieuwste tekening publiceren naar een cloudserver en deze delen met al je teamleden. Het heeft ook de mogelijkheid om oude versies van dezelfde tekening te hebben en zal je waarschuwen wanneer je een verouderde tekening bekijkt.

Procore

Met de Procore-app kun je op je iPhone 12 opleveringslijstitems maken en beheren, toegang krijgen tot contactgegevens, projectfoto's delen en opslaan, prikkaartinvoeren loggen en meer. Daarnaast kunt je ook bouwplanningen, RFI's, indieningen, wijzigingsopdrachten en vele andere processen beheren.

OSHA Heat Safety Tool

Deze app stuurt je herinneringen over de beschermende maatregelen die op dat risiconiveau moeten worden genomen om werknemers te beschermen tegen hittegerelateerde ziekten. De Heat Safety Tool herinnert gebruikers eraan om voldoende te drinken, rustpauzes in te plannen, te plannen en te weten wat te doen in geval van nood, werkactiviteiten aan te passen, de werkdruk voor nieuwe werknemers geleidelijk op te bouwen en te trainen op tekenen van hitteziekte en symptomen.

 

Hoge gasprijs maakt huis isoleren aantrekkelijk Lokaal nieuws woensdag 07 september 2022

Hoge gasprijs maakt huis isoleren aantrekkelijk

Het afsluiten van een vast energiecontract is op dit moment nauwelijks mogelijk. De gasprijs piekt en ook de prijs van stroom zit in de lift. Dit maakt het doorvoeren van energiebesparende maatregelen nog relevanter. Je kan de investering vaak al in twee jaar terugverdienen!

4 interessante luxe opties voor een nieuwe badkamer Lokaal nieuws woensdag 17 augustus 2022

4 interessante luxe opties voor een nieuwe badkamer

Op zoek naar een nieuwe badkamer? Of wil je simpelweg je badkamer herinrichten? Je kunt met enkele veranderingen de badkamer een compleet andere look geven. Er zijn zo veel verschillende stijlen die je kunt toepassen. Van boho tot luxe opties, je kunt het helemaal inrichten zoals je zelf wilt. Ben je benieuwd welke luxe opties er zijn voor het samenstellen van een nieuwe badkamer? In deze blog geven we vier luxe opties, zoals het hebben van een fontein in het toilet . Lees dus snel verder als je je badkamer wilt omtoveren tot een luxe paradijsje!

Bubbelbad

Bubbelbaden worden steeds populairder en dat is ook niet zo gek. Deze geweldige baden zorgen voor de beste ontspanning. Je hebt ze in verschillende formaten en vormen. Zo kun je bijvoorbeeld een standaard bad formaat aanhouden, maar je hebt ze ook in het rond of ovaal. Een bubbelbad zorgt voor echte luxe in de badkamer!

Luxe badkamertegels

De stijl van de badkamer geeft natuurlijk ook een bepaald beeld. De vloer en wanden van de badkamer zeggen veel over het karakter van de badkamer. Bij een luxe look horen ook luxe badkamertegels. Zo kun je gaan voor een wat donkere, mysterieuze look. Je kunt er ook voor kiezen om meer leven in de badkamer te brengen door te gaan voor gekleurde tegels. Mocht je nu echt een warme sfeer willen, kun je zelfs overwegen om een houtlook vloer neer te leggen. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om mozaïek te gebruiken tegen de wanden in de badkamer. Dit geeft vaak een mooie sfeer en het oogt ook nog eens luxe.

Luxe badkameraccessoires

Als je de kers op de taart wilt geven aan jouw luxe badkamer, kunnen accessoires niet ontbreken. Je hebt ze in allerlei vormen en maten. Denk aan gouden kranen, mooie spotjes, houten accessoires en zeeppompjes. Je kunt ook denken aan kaarsen om de badkamer een warme en relaxte sfeer te geven. Zeeppompjes geven de badkamer vaak ook een luxere sfeer.

Luxe douches

Een luxe douche kan natuurlijk niet ontbreken in een luxe badkamer. Een douche kun je zo gek maken als je zelf wilt. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een inloopdouche met twee douchekoppen. Veel mensen kiezen ook voor regendouches .

Nu je van alle luxe opties voor een nieuwe badkamer af weet, is het tijd om van jouw badkamer een paradijsje te maken!

Een nieuwbouwhuis kopen? Let op deze aandachtspunten Lokaal nieuws woensdag 10 augustus 2022

Een nieuwbouwhuis kopen? Let op deze aandachtspunten

Kun je het ideale huis maar niet vinden? Of vis je steeds achter het net in deze woningmarkt? Het kopen van een nieuwbouwhuis kan een goed alternatief zijn. De prijs staat vast en de nieuwbouwwoningen worden per loting verdeeld. Verdiep je wel in de verschillen en aandachtspunten. Zo zit de hypotheek bij nieuwbouw iets anders in elkaar.

Nieuwbouwwoning vrij op naam
Een nieuwbouwwoning koop je ‘vrij op naam’ (v.o.n.). Dit betekent dat je een aantal kosten niet hoeft te betalen die bij bestaande bouw wel voor eigen rekening zijn. Het gaat specifiek om de notariskosten en de overdrachtsbelasting.

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Amersfoort.

Aanmelden