Actueel

Nieuws

Slecht wifi bereik in huis? 5 tips om dit te voorkomen! Lokaal nieuws vrijdag 25 januari 2019

Slecht wifi bereik in huis? 5 tips om dit te voorkomen!

Heb je eindelijk je nieuwe woning betrokken, blijk je een minder goede wifi verbinding te hebben wanneer je even lekker op de zolder besluit te relaxen. Een slecht wifi bereik kan verschillende oorzaken hebben. Het maakt niet uit of je nu internet en tv bij Telfort , of een andere aanbieder kiest: het wifi bereik hangt vaak samen met je woning, de indeling hiervan, de locatie van je router en nog een aantal zaken. Met deze handige tips zorg jij ervoor dat je een slecht wifi bereik in huis voorkomt. Want voorkomen, is beter dan genezen!

1. De wifi versterker

Iets simpels als een Wifi versterker kan veel mogelijke problemen al uit de lucht halen. Dit handige apparaatje steek je gewoon in het stopcontact op het punt dat je wifi bereik wat slechter wordt. Heb je bijvoorbeeld geen bereik op zolder? Dan is dat natuurlijk de locatie waar je de wifi versterker in het stopcontact steekt. Het apparaatje vangt het internetsignaal van je router op, en stuurt het vervolgens door. Wifi versterkers zijn er in alle soorten en maten, en je kunt het beste focussen op de reikwijdte en de snelheid van dataoverdracht.

2. Waar staat je router?

Staat jouw router ook aan het begin van de woning? Die plek waar je internetverbinding je huis binnenkomt? Dan kun je deze beter verplaatsen naar een centraler punt. Vanuit dat ene hoekje of die meterkast kan de router het signaal natuurlijk een stuk moeilijker over de hele woning verspreiden. Gebruik een internet kabel om de modem op een centraal punt te plaatsen.

3. Zoek het juiste wifi kanaal

Het kan zomaar eens zijn dat het wifi kanaal dat jij gebruikt in je omgeving ontzettend druk is. Probeer verschillende kanalen uit (1, 6 en 11 worden geadviseerd) om te kijken welk kanaal je de beste internetverbinding oplevert.

4. Hoe oud is je modem?

Heb je nog steeds een jaren oude versie van je modem in huis? Dan is een update zeker niet verkeerd. De nieuwste versie van je modem is natuurlijk een stuk krachtiger dan de tien jaar oude variant.

5. Wifi via het stopcontact

Heb je een specifieke locatie (bijvoorbeeld een thuiskantoor) waar je absoluut sterke wifi nodig hebt? Gebruik dan de mogelijkheid om wifi via het stopcontact te verzenden. De eerste powerline plug wordt naast de router in het stopcontact gestoken en met het apparaatje verbonden. De tweede plug plaats je in het stopcontact naast je computer, en verbindt je hieraan. Zo krijg je razendsnelle wifi; zo via het stopcontact.

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Amersfoort.

Aanmelden