Actueel

Nieuws

Slecht wifi bereik in huis? 5 tips om dit te voorkomen! Lokaal nieuws vrijdag 25 januari 2019

Slecht wifi bereik in huis? 5 tips om dit te voorkomen!

Heb je eindelijk je nieuwe woning betrokken, blijk je een minder goede wifi verbinding te hebben wanneer je even lekker op de zolder besluit te relaxen. Een slecht wifi bereik kan verschillende oorzaken hebben. Het maakt niet uit of je nu internet en tv bij Telfort , of een andere aanbieder kiest: het wifi bereik hangt vaak samen met je woning, de indeling hiervan, de locatie van je router en nog een aantal zaken. Met deze handige tips zorg jij ervoor dat je een slecht wifi bereik in huis voorkomt. Want voorkomen, is beter dan genezen!

1. De wifi versterker

Iets simpels als een Wifi versterker kan veel mogelijke problemen al uit de lucht halen. Dit handige apparaatje steek je gewoon in het stopcontact op het punt dat je wifi bereik wat slechter wordt. Heb je bijvoorbeeld geen bereik op zolder? Dan is dat natuurlijk de locatie waar je de wifi versterker in het stopcontact steekt. Het apparaatje vangt het internetsignaal van je router op, en stuurt het vervolgens door. Wifi versterkers zijn er in alle soorten en maten, en je kunt het beste focussen op de reikwijdte en de snelheid van dataoverdracht.

2. Waar staat je router?

Staat jouw router ook aan het begin van de woning? Die plek waar je internetverbinding je huis binnenkomt? Dan kun je deze beter verplaatsen naar een centraler punt. Vanuit dat ene hoekje of die meterkast kan de router het signaal natuurlijk een stuk moeilijker over de hele woning verspreiden. Gebruik een internet kabel om de modem op een centraal punt te plaatsen.

3. Zoek het juiste wifi kanaal

Het kan zomaar eens zijn dat het wifi kanaal dat jij gebruikt in je omgeving ontzettend druk is. Probeer verschillende kanalen uit (1, 6 en 11 worden geadviseerd) om te kijken welk kanaal je de beste internetverbinding oplevert.

4. Hoe oud is je modem?

Heb je nog steeds een jaren oude versie van je modem in huis? Dan is een update zeker niet verkeerd. De nieuwste versie van je modem is natuurlijk een stuk krachtiger dan de tien jaar oude variant.

5. Wifi via het stopcontact

Heb je een specifieke locatie (bijvoorbeeld een thuiskantoor) waar je absoluut sterke wifi nodig hebt? Gebruik dan de mogelijkheid om wifi via het stopcontact te verzenden. De eerste powerline plug wordt naast de router in het stopcontact gestoken en met het apparaatje verbonden. De tweede plug plaats je in het stopcontact naast je computer, en verbindt je hieraan. Zo krijg je razendsnelle wifi; zo via het stopcontact.

Je huis verduurzamen in Amersfoort Lokaal nieuws vrijdag 18 januari 2019

Je huis verduurzamen in Amersfoort

Er is de afgelopen jaren steeds meer aandacht voor het verduurzamen van huizen. Van huiseigenaren tot gemeenten en de overheid. Iedereen heeft het over de beste manier om huizen energiezuiniger en duurzamer te maken. Sinds 2015 wordt een energielabel van A tot G toegewezen aan woningen. Woningen met energielabel A verbruiken minder energie voor verwarmen en koelen. Een woning met een gunstig energielabel heeft een lagere energierekening. Daarnaast kan de waarde van je woning stijgen dankzij investeringen in duurzame oplossingen.

Financiële besparing

Het toepassen van duurzame maatregelen levert dus een flinke financiële besparing op. Om deze besparing te kunnen genieten moet wel eerst geïnvesteerd worden. Er zijn veel verschillende duurzaamheidsoplossingen mogelijk. Denk aan het plaatsen van zonnepanelen , een warmtepomp, zonneboiler en isolatie op verschillende plaatsen zoals de ramen of het dak. Om de investering in een of meerdere van deze oplossingen te kunnen doen is geld nodig. Dit geld kun je zelf bij elkaar sparen om vervolgens de gewenste oplossingen aan te schaffen. In Amersfoort zijn er echter ook een aantal subsidies en leningen die aangevraagd en afgesloten kunnen worden. Wanneer je voldoet aan de gestelde voorwaarden kun je onder gunstige voorwaarden geld lenen of ontvangen. De subsidies en leningen kunnen indien gewenst met elkaar worden gecombineerd. Hierdoor heb je snel profijt van de voordelen die de duurzaamheidsoplossingen met zich meebrengen.

Subsidie

Allereerst de Investeringssubsidie Duurzame Energie van het RVO. Deze is aan te vragen door zowel particuliere huishoudens als zakelijke gebruikers die zelf duurzame energie willen opwekken. Subsidies worden verstrekt voor de aanschaf van zonneboilers, warmtepompen, biomassaketels en pelletkachels. De hoogte van de subsidie hangt af van de gekozen duurzaamheidsoplossing. Zo krijg je voor een warmtepomp van 1kW € 1100,- subsidie. Voor extra zuinige warmtepompen of warmtepompen met meer vermogen loopt dit bedrag op. Deze subsidie is beschikbaar tot 31 december 2020.

Leningen

Mocht je met alleen de subsidie niet genoeg geld hebben voor de aanschaf kun je als woningeigenaar in Amersfoort via de gemeente een Duurzaamheidslening aanvragen. Voor het afsluiten van deze lening moet je aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo mag de WOZ-waarde van je woning maximaal € 250.000,- zijn en moeten de maatregelen leiden tot minimaal 2 klasse verbeteringen in het energielabel van je woning. Daar staat tegenover dat minimaal € 2500,- en maximaal € 7000,- geleend kan worden tegen een vaste rente van 2%. De lening kan gebruikt worden voor de aanschaf van een warmtepomp, zonnepanelen, zonneboiler, windturbine of isolatie.

De duurzaamheidslening is bedoeld voor particuliere woningeigenaren in Amersfoort. Ben je als VvE op zoek naar een duurzaamheidslening dan is de VvE Energiebesparingsregeling van het Nationaal Energiebespaarfonds misschien wat je zoekt. Daarnaast bestaat er voor eigenaar-bewoners van rijksmonumenten de duurzame monumentenlening van het Nationaal Restauratiefonds.

Gouden tip

De laatste financiële tip op gebied van duurzaamheidsoplossingen is het terugvragen van btw op gekochte zonnepanelen bij je belastingaangifte. Met zonnepanelen word je ondernemer die niet gebruikte stroom verkoopt. Hiervan kun je profiteren door de bij aankoop betaalde btw terug te vragen.

5 belangrijke begrippen bij het kopen van nieuwbouw Lokaal nieuws maandag 17 december 2018

5 belangrijke begrippen bij het kopen van nieuwbouw

Er komt heel wat kijken bij het kopen van een huis. Juist bij een woning die nog gebouwd moet worden, krijg je te maken met zaken die typisch zijn voor nieuwbouw. Anders dan wanneer je een bestaande woning zou kopen. Niet iedereen kent de terminologie.  

Een woning kopen doen we maar een paar keer in ons leven. Juist daarom is het belangrijk deze aankoop bewust en weloverwogen te doen. Je oriënteert op de woningen in een buurt waar je graag zou willen wonen en je bepaalt waar je behoefte aan hebt. Een groot huis met een tuin, een appartement of een bungalow bijvoorbeeld. Je laat je goed voorlichten over je hypotheekvorm en vervolgens raak je in gesprek over die ene woning die je zo graag zou willen. Bij een nieuwbouwwoning komen er dan termen voorbij die niet altijd even duidelijk zijn. We zetten de vijf belangrijkste op een rij en geven uitleg.

Bouwrente

Als de koopovereenkomst is getekend is de woning nog niet opgeleverd. Die moet immers nog gebouwd worden. De periode vanaf het tekenen van de overeenkomst tot aan de oplevering van het huis, moet er rente worden betaald, bouwrente of grondrente genoemd. Pas bij het tekenen van de hypotheekakte bij de notaris stopt het betalen van de grond- of bouwrente aan de aannemer.

Vrij op naam

Bij het kopen van een kavel of een nieuwbouwwoning worden er geen kosten koper in rekening gebracht. Het zijn de kosten die gemaakt worden om eigenaar van een huis te worden zoals overdrachtbelasting (2 procent van de woningprijs) en notariskosten voor de hypotheekakte.

Bouwdepot

De afgesloten hypotheeksom wordt in een bouwdepot gestort. Daarvan wordt de verdere bouw van de woning gefinancierd. Je ontvangt rente over het bedrag dat in het bouwdepot is gestort.

Vooroplevering

Een vooroplevering vindt plaats een week voordat het huis wordt opgeleverd. De aannemer gaat samen met de toekomstige bewoner de woning inspecteren. Het doel: er voor zorgen dat er geen gebreken zijn bij de uiteindelijke oplevering. Mochten er dus gebreken blijken, dan moeten die eigenlijk in die tussenliggende week nog verholpen worden.

Ruwbouwopties

Dit zijn wijzigingen die aan de woning worden aangebracht die zo groot zijn dat ze belangrijk zijn voor de constructie van het huis en ook de voorbereiding van de bouw beïnvloeden.

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Amersfoort.

Aanmelden