Actueel

Nieuws

Raamdecoratie, de sfeermaker van je woning Lokaal nieuws maandag 13 december 2021

Raamdecoratie, de sfeermaker van je woning


HET kiezen van de juiste raamdecoratie voor je woning kan soms best een uitdaging zijn. Welke raamdecoratie kies je bijvoorbeeld voor een schuifpui? Hoe bepaal je de kleur van je gordijnen? En hoe maak je het passend bij de rest van je interieur? Ik vertel je graag vanuit eigen ervaring waar je rekening mee kunt houden.


DE SFEERMAKERSRaamdecoratie is zeer bepalend voor de sfeer in de ruimte. Gordijnen of inbetweens geven de ruimte niet alleen extra sfeer maar ze dragen ook bij aan de verbetering van de akoestiek. Voor een schuifpui of in een serre zijn inbetweens vaak de mooiste keuze, ze filteren mooi het licht en zijn praktisch in gebruik. Afhankelijk van de inrichting, bepaal je de keuze voor de kleur en stof. Linnen of linnenlook inbetweens passen bij vrijwel iedere woonstijl en zijn tijdloos. Belangrijk om te weten is dat 100% linnen inbetweens of gordijnen kunnen wisselen van lengte door het vochtgehalte in de woonruimte.

Etalbond®FR , een unieke aluminium composiet plaat Lokaal nieuws dinsdag 07 december 2021

Etalbond®FR , een unieke aluminium composiet plaat

Kunststof panelen worden steeds vaker gekozen als gevelbekledingsmateriaal bij nieuwbouw- en renovatieprojecten. Het inzetten van kunststof gevelpanelen geeft de aannemer voordelen bij de installatie en zekerheid met betrekking tot een duurzame eindoplossing. Voorbeelden van kunststoffen die worden gebruikt als gevelpaneel zijn HPL (High Pressure Laminate) en ACP ( Aluminium composiet plaat ). Etalbond®FR is binnen de range van ACP platen speciaal ontwikkeld om ingezet te kunnen worden als gevelpaneel.

De unieke kenmerken van Etalbond®FR gevelplaat

Etalbond®FR is een speciaal voor geveltoepassingen ontwikkelde aluminium composiet plaat. De platen zijn 4 mm dik en bestaan uit een brandvertragende mineraal-gevulde kern met aluminium toplagen van 0,5 mm dik. Door deze bijzondere samenstelling voldoet Etalbond®FR 4 mm aan de internationale standaard van brandklasse B, s1, d0. Naast het type Etalbond®FR 4 mm is er ook nog een A2 uitvoering. Deze A2 uitvoering voldoet aan de brandklasse A2, s1, d0.

Etalbond®FR 4 mm heeft goede brandwerende eigenschappen en is ook uitstekend bestand tegen weersinvloeden. Op de buitenzijde van de aluminium toplagen is namelijk een hoogwaardige PVDF coating aangebracht. Deze PVDF coating zorgt voor een goede bescherming. Een andere belangrijke eigenschap is dat Etalbond®FR 4 mm volledig recyclebaar is. Hierdoor wordt het milieu niet onnodig belast.

Etalbond®FR gevelplaten laten zich goed bewerken

De bewerkingsmogelijkheden van Etalbond®FR gevelpanelen zijn uitstekend en kunnen veelal met een standaard machine uitrusting worden uitgevoerd. Zagen, frezen en boren zijn bewerkingen die probleemloos uitgevoerd kunnen worden. Daarnaast zijn Etalbond®FR platen te buigen, te beletteren en te bedrukken. Dit geeft veel vrijheid bij de realisatie van creatieve designs.

Een grote keus in verschillende uitvoeringen

Ontwerpers hebben veel mogelijkheden bij het realiseren van hun gevel design. Zo zijn Etalbond®FR gevelpanelen te verkrijgen in alle beschikbare RAL- en Pantone (PMS) kleuren. Voor ieder project kan er een specifieke kleur geproduceerd worden en kan de glansgraad, liggend tussen de 5 en 80%,  aangepast worden aan de wensen van de ontwerper. Is er behoefte aan een speciale uitstraling dan behoren beton- en hout look structuren tot de mogelijkheden. Op vinkkunststoffen.nl is meer informatie te vinden over de Etalbond®FR gevelpanelen.

 

Jouw huis is meer dan een plek waar je woont Lokaal nieuws maandag 22 november 2021

Jouw huis is meer dan een plek waar je woont
MEER dan ooit realiseren wij ons hoe belangrijk het is dat ons huis meer is dan een plek waar we wonen. Het is de plek waar we regelmatig thuiswerken, meer op elkaar aangewezen zijn en allemaal graag onze eigen ruimte willen. Samen een ruimte delen of kamers een nieuwe functie geven. Wat onze ‘nieuwe’ leefstijl ook is, we zoeken naar andere invullingen van onze ruimte. 

JOUW THUIS

Een nieuwe indeling geven aan ruimtes vraagt om een plan. Een voorbereiding zodat je met een duidelijk stappenplan aan de slag kunt. Stel jezelf een aantal vragen. Hoe ga ik de ruimte gebruiken? Een prettige thuiswerkplek maken op zolder of een homegym in een voormalige slaapkamer, vraagt om een andere indeling. Hoeveel ruimte heb ik daarbij nodig? Wat voor sfeer wil ik creëren?

JOUW LEVENSSTIJL

Een huis met haar eigen verhaal, geïnspireerd door jouw levensstijl, je smaak en jouw interieur wensen. Maar hoe maak je daar een geheel van? Een interieuradvies begint altijd met een persoonlijke kennismaking om te kijken wie je bent en wat je belangrijk vindt in je interieur. Er wordt een vertaling gemaakt van jouw wensen middels een moodboard en kleur- en materiaaladvies. Dit kan aangevuld worden met 3D impressies zodat jij een goede visualisatie krijgt van je nieuwe interieur.

WAAROM INTERIEURADVIES?

Een professioneel interieuradvies laat mogelijkheden zien hoe je een woonruimte anders kunt indelen, wat kleurgebruik doet en hoe je de ruimte een andere functie kunt geven. Het brengt je tot andere inzichten en kan je behoeden voor het nemen van te snelle of niet passende beslissingen. Spreekt mijn werkwijze je aan? Ik kom graag bij je thuis voor een kennismaking. Wil je een indruk van de kosten klik dan hier voor meer informatie .


Slim verhuizen in Amersfoort doe je met deze tips Lokaal nieuws dinsdag 26 oktober 2021

Slim verhuizen in Amersfoort doe je met deze tips

Bij een verhuizing komt altijd veel meer kijken dan dat je misschien denkt. Enkel wanneer je een doorgewinterde verhuizer bent en al flink wat keren je spullen hebt ingepakt weet je waarschijnlijk zonder moeite waar je op moet letten. Echter is het voor de meeste mensen een gebeurtenis waarvan je de keren op één hand kunt tellen. Daarom geven we je hier tips voor hoe jij slim kunt verhuizen.

Geschikte opslagruimte vinden

Dozen, dozen en nog meer dozen. Waarschijnlijk zie je als je eenmaal wilt gaan inpakken door de dozen het bos niet meer. Het opslaan van spullen die je niet snel nodig hebt, is een goede manier om jezelf wat ruimte te geven. Ga daarom eens op zoek naar een geschikte opslagruimte in Amersfoort waar je jouw spullen tijdelijk kunt opslaan. Regel dit vóór je verhuisdag. Dat is al één zorg minder.

Een kringloopwinkel inschakelen

Zijn er spullen die je niet meer mee wilt nemen naar je nieuwe woning en ook niet wilt opslaan? Dan kun je ze proberen te verkopen via Marktplaats. Maar als je er vooral vanaf wilt en hier niet zelf voor wilt hoeven zorgen, kun je een kringloopwinkel inschakelen. Als die nog heil zien in het verkopen van de spullen in kwestie, komen ze het bij je ophalen. In sommige gevallen helpen ze je zelfs met verhuizen!

In één keer op de juiste plek

Bedenk een systeem dat voor jou werkt, en waarmee je gemakkelijk weet waar de dozen heen moeten in je nieuwe koop- of huurwoning zonder alles open te hoeven maken om de inhoud te bekijken. Een van deze opties is het nummeren van kamers. Geeft iedere kamer een nummer en schrijf deze op de dozen. Zo weten ook jouw hulptroepen waar ze de dozen in het nieuwe huis neer kunnen zetten en scheelt het jou achteraf een hoop onnodig gesjouw van de ene naar de andere kamer.

 

Slim inpakken

Slim inpakken van je dozen is echter ook al het halve werk. Let erop hoe je de dozen vult. Maak ze niet te zwaar, zorg dat de dozen het gewicht aankunnen en pak breekbare spullen zorgvuldig in met behulp van kleding en handdoeken. Zo sla je twee vliegen in één klap, want deze spullen heb je dan ook al meteen ingepakt!

Opslag die je naar toe komt én een besparing op kan leveren

Heb jij ervoor gekozen je spullen tijdelijk buitenshuis op te slaan? Dan is het natuurlijk wel zo gemakkelijk als het thuis wordt opgehaald, in plaats van dat je het zelf naar de opslagruimte moet brengen. Daarom wordt opslag aan huis bezorgd door Kubox en vervolgens weer opgehaald en opgeslagen. Heb je je spullen weer nodig, dan wordt het naar je adres gebracht. Dit is ook nog eens gratis bij een huurperiode vanaf drie maanden. Als je zo lang zonder bijvoorbeeld je boeken en cd’s kunt, kun je hiermee ook nog eens besparen op je verhuiskosten.

Dit artikel betreft een samenwerking.

De ideale eetkamerstoel kiezen Lokaal nieuws woensdag 20 oktober 2021

De ideale eetkamerstoel kiezen

REGELMATIG bezoek ik (nieuwe) interieur merken of leveranciers om op de hoogte te blijven van alle trends en ontwikkelingen. Zo was ik deze week bij  HelloChair  in Culemborg. Oprichters Jan-Noud Hutten en Joost Wels stonden aan de wieg van webwinkel fonQ en hebben een ruime ervaring op het gebied van online shoppen maar hebben nu ook een fysieke winkel waar je heel veel stoelen kunt zien en uitproberen. De collectie is zeer uitgebreid, van betaalbaar Dutch Design tot mooie Scandinavische design stoelen. Wat is er nu belangrijk bij het kopen van nieuwe eetkamerstoelen en waar moet je opletten? Dit is mijn top 5.

Een statement maken met behang: Lokaal nieuws maandag 19 juli 2021

Een statement maken met behang:

REGELMATIG wordt mij gevraagd tijdens een interieuradvies om een mooi statement te maken in een bepaalde ruimte. Dit kun je op verschillende manieren doen, één daarvan is behang. 

https://www.villa18.nl/een-statement-maken-met-behang

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Amersfoort.

Aanmelden