Actueel

Nieuws

Een statement maken met behang: Lokaal nieuws maandag 19 juli 2021

Een statement maken met behang:

REGELMATIG wordt mij gevraagd tijdens een interieuradvies om een mooi statement te maken in een bepaalde ruimte. Dit kun je op verschillende manieren doen, één daarvan is behang. 

https://www.villa18.nl/een-statement-maken-met-behang

‘Stijging woningprijs vlakt pas af als hypotheekrente stijgt’ Lokaal nieuws woensdag 30 juni 2021

‘Stijging woningprijs vlakt pas af als hypotheekrente stijgt’

De trend van stijgende huizenprijzen zet ook in mei enthousiast door. Zo is het prille record van april alweer verbroken. Waar in april nog een stijging van 11,5% te zien was in vergelijking met het jaar ervoor, is het verschil in mei 12,9%. Dit is de sterkste prijsstijging sinds april 2001, zo blijkt uit cijfers van het Kadaster.

In juni 2013 bereikten de woningprijzen een dieptepunt. Sindsdien is er sprake van een stijgende lijn. Zo lag de prijsindex voor bestaande woningen in mei dit jaar op het hoogste niveau ooit. Vergeleken met het dal in 2013 zijn de prijzen in mei met 66,8% gestegen. Stel je kocht destijds een gemiddelde woning van €200.000. Inmiddels zou je voor dezelfde woning circa €333.600 betalen.

Op vakantie naar een oranje land? Verzekeringsdekking niet altijd geldig! Lokaal nieuws woensdag 16 juni 2021

Op vakantie naar een oranje land? Verzekeringsdekking niet altijd geldig!

Met de zomervakantie voor de deur staan we meer dan ooit te trappelen om weer op reis te gaan. De reisadviezen van de overheid kleuren alleen nog oranje voor veel landen. Ondanks de negatieve adviezen zijn de meeste grenzen wel weer open voor toeristen. Wat kan je van je verzekeraar verwachten als je toch afreist naar een ‘oranje’ gebied? Dat verschilt per verzekering en aanbieder.

De meeste landen hebben op dit moment code oranje gekregen van de overheid. Oranje betekent: alleen noodzakelijk reizen. Reis je af naar een dergelijk gebied, dan moet je bij terugkomst in quarantaine en jezelf na vijf dagen laten testen. 

Hypotheekrente stijgt bij veel geldverstrekkers Lokaal nieuws woensdag 02 juni 2021

Hypotheekrente stijgt bij veel geldverstrekkers

Vorige week schreven we al over mogelijke druk op de hypotheekrente. Inmiddels heeft een groot aantal geldverstrekkers de hypotheekrente verhoogd. Het is de verwachting dat meer aanbieders volgen. Het gaat overigens om minimale verhogingen met een beperkt effect op je maandlasten. Belangrijker is dat het een voorzichtige trendbreuk is.

Een groeiend lijstje geldverstrekkers verhoogt de rente. In de afgelopen dagen voerden onder meer ABN, Hypotrust, Florius, NIBC en ASR een verhoging door.

De perfecte eethoek Lokaal nieuws woensdag 02 juni 2021

De perfecte eethoek

HET kiezen van een eettafel kan best een uitdaging zijn. Er zijn een aantal details waar je op moet letten voordat je je keuze maakt.

 

Hypotheek voor verbouwing afsluiten? Let op deze punten Lokaal nieuws woensdag 19 mei 2021

Hypotheek voor verbouwing afsluiten? Let op deze punten

Het totaal aantal te koop staande huizen neemt steeds verder af. Woningen die te koop staan zijn soms al van de markt voor ze op Funda verschijnen. Door de grote druk en hoge koopprijzen kiezen veel mensen voor verbouwen in plaats van verhuizen. Is dit bij jou ook het geval? We geven aan hoe het financieren bij veel banken werkt.

In het eerste kwartaal van 2021 kwamen er 71.566 hypotheekaanvragen binnen, zo blijkt uit cijfers van Hypotheek Data Netwerk (HDN). Hiermee ligt het niveau lager dan in hetzelfde kwartaal vorig jaar. Het aantal hypotheekaanvragen voor oversluitingen, tweede hypotheken en verbouwingen nam wel met tien procent toe. 

Hypotheek voor verbouwing blijft populairder
De vraag naar het financieren van een verbouwing neemt al langer toe. In het eerste kwartaal van 2018 werden er 8.000 hypotheekaanvragen voor verbouwingen gedaan. In hetzelfde kwartaal van 2021 waren dit er bijna 20.000. Naast het steeds krappere woningaanbod heeft ook de corona-uitbraak het enthousiasme voor woningbetering aangewakkerd. 

Tijdelijk geen boete bij ontbreken energielabel Lokaal nieuws woensdag 05 mei 2021

Tijdelijk geen boete bij ontbreken energielabel

Sinds begin dit jaar is de aanvraag van een nieuw energielabel een stuk duurder geworden. Dit komt doordat de beoordeling niet meer online wordt gedaan maar door een inspecteur ter plaatse. Het opstarten van deze nieuwe meetmethode gaat niet over rozen. Vanwege het moeizame proces gaat de overheid soepeler om met het ontbreken van het verplichte energielabel bij verkoop of verhuur.

In 2008 stelde de Europese Unie al een verplicht energielabel in. In Nederland werd het pas een verplichting in 2015, na enkele reprimandes van de EU. Het beoordelingsysteem bleek echter te weinig accuraat en er moest een nieuwe manier van beoordelen komen. Dat het ook nu niet vlekkeloos gaat ligt helemaal in de lijn.

Makkelijker je hypotheek verhogen voor verduurzaming woning Lokaal nieuws woensdag 21 april 2021

Makkelijker je hypotheek verhogen voor verduurzaming woning

Ben je van plan om je woning te verduurzamen? Het afsluiten of verhogen van een hypotheek hiervoor is makkelijker geworden per april. De eerder verplichte kennis- en ervaringstoets is vervallen. Door deze wijziging is de drempel voor zonnepanelen op je dak of goede isolatie kleiner geworden. Het scheelt tijd en geld.

Makkelijker je hypotheek verhogen voor verduurzaming woning Lokaal nieuws woensdag 21 april 2021

Makkelijker je hypotheek verhogen voor verduurzaming woning

Ben je van plan om je woning te verduurzamen? Het afsluiten of verhogen van een hypotheek hiervoor is makkelijker geworden per april. De eerder verplichte kennis- en ervaringstoets is vervallen. Door deze wijziging is de drempel voor zonnepanelen op je dak of goede isolatie kleiner geworden. Het scheelt tijd en geld.

Het ideale keuken werkblad Lokaal nieuws maandag 19 april 2021

Het ideale keuken werkblad

De keuken, het hart van het huis. De plek waar je met elkaar eet, gezellig samen bent en tegenwoordig soms ook werkt. Belangrijk dus om je goed te oriënteren voordat je keuzes maakt ten aanzien van de stijl en het gebruik van je keuken.

Keuzes maken

Hou je van een eikenhouten keuken met een betonblad of ga je voor design zwart met een composiet werkblad? Het uitzoeken van een keukenwerkblad is vaak een lastige keuze maar alles bepalend voor de uitstraling van je keuken. Meestal kijken we alleen naar de esthetische kant maar het is net zo belangrijk ook goed te kijken naar het gebruiksgemak en de voor- en nadelen van een materiaal. Composiet is tegenwoordig een van de meest gekozen materialen en dat is niet zomaar.

Wat is composiet 

Composiet van Dekton is een mix van mineralen zoals porselein, glas, kwarts en water en wordt onder hoge druk geperst tot een plaatmateriaal. Vervolgens worden de platen meerdere malen onder zeer hoge temperaturen verhit in grote ovens. Dit maakt het materiaal goed kras-, uv en hittebestendig. Dekton is zeer veelzijdig te gebruiken voor natuurlijk keuken werkbladen en tafels maar ook voor vloeren en gevels zowel binnen als buiten.

Keuken en badkamer design 

Wanneer je de keuzes gaat maken voor een keuken of badkamer wil je natuurlijk van te voren weten hoe het er uit komt te zien. Het is daarnaast belangrijk goed te letten op de (loop) ruimtes die je hebt in je keuken of badkamer. Een goede, praktische indeling maken is dan ook hét begin. 

Villa18 denkt graag met je mee over het ontwerp en helpt met het maken van keuzes voor de kleuren en materialen. Want een keuze maken uit alle mooie materialen kan best een uitdaging zijn!

Villa18 is een interieuradvies & design studio en laat je mogelijkheden zien hoe je jouw interieur anders kunt indelen, wat kleur- en materiaalgebruik doet en hoe je kiest voor een woonstijl. Wil je hulp bij het sfeervol inrichten van jouw huis? Villa18 geeft karakter de ruimte!

Angelique Hartog
Villa18 Interieuradvies & design
www.villa18.nl
06-20352309

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Amersfoort.

Aanmelden