Actueel

Nieuws

Huiseigenaar of huurder? Dit wijzigt er per juli Lokaal nieuws woensdag 29 juni 2022

Huiseigenaar of huurder? Dit wijzigt er per juli

Zoals ieder jaar wijzigt er het een en ander per 1 juli. Dit is ook het geval op het gebied van wonen. Goed nieuws is de btw-verlaging op energie. Daarnaast worden rookmelders verplicht in iedere woning. Deze veranderingen kun je verwachten

Je nieuwbouwhuis in Amersfoort verdient een gietvloer Lokaal nieuws dinsdag 21 juni 2022

Je nieuwbouwhuis in Amersfoort verdient een gietvloer

Ben je in Amersfoort op zoek naar een nieuwbouwhuis, dan kan dat een lastige zoektocht zijn. Vooral bij nieuwbouw zul je niet over één nacht ijs gaan en heb je al je woonwensen vast op een uitgebreide lijst staan. Heb je een gezin en werk je als partners beide buiten de deur op een plek buiten je woonplaats dan zullen meerdere factoren meewegen om uiteindelijk tot een definitieve keuze te komen. Koop je een relatief kaal casco dan zul je het nieuwbouwhuis helemaal vanaf de vloer moeten inrichten.

Als je een druk en werkzaam leven hebt dat zich niet alleen in Amersfoort afspeelt maar bijvoorbeeld op kantoor in Amsterdam, dan zul je dagelijks een behoorlijke tijd aan reistijd kwijt zijn.

Inrichting

Tegenwoordig is het bij een nieuwbouwhuis mogelijk om uit verschillende stadia van afbouw te kiezen. Dat varieert van heel kaal tot sleutelklaar en alles wat daar tussenin zit. Een aantal eigenaren zal daarbij kiezen om veel in eigen hand te houden. Zodat alles op een rustige en weloverwogen manier aangeschaft kan worden. Te denken valt hierbij aan de keuken met apparatuur, de badkamer met accessoires of inrichting van de woon- en slaapkamers.

Oriëntatie vloer

Bij de inrichting van een nieuw huis wordt meestal uitgegaan van de basis en dat is de vloer. Uitgaande van een moderne inrichting met de tegenwoordig trendvolle industriële stijl ligt een duurzame gietvloer misschien wel voor de hand. Maar waar kun je die het beste kopen of waar vind je de beste vakmensen die deze vloer voor jou op een deskundige manier kunnen gieten. Vaak kom je dan via google op een webshop of bedrijf in de omgeving van Amersfoort terecht. Door alle tracking cookies, en de historie die google via de zoekgeschiedenis onthoudt wordt je onbewust naar een online plek geleid die misschien helemaal niet het juiste tegen een goede prijs aanbiedt. Waarschijnlijk zijn er ook landelijke aanbieders waar je goed kunt slagen. De zoekterm vloeren Amsterdam kan misschien een betere keuze of aanbieding opleveren. Kijk dus verder dan je klusneus lang is een laat je niet door google misleiden. Wis bijvoorbeeld je zoekhistorie en zoek dan nog eens op de jouw gewenste term. Je zult versteld staan dat er dan soms compleet andere resultaten op je eerste pagina te zien zijn. Zo kun je ook op een betere manier gietvloer prijzen vergelijken. Dan kan het soms voordeliger zijn om buiten Amersfoort je keuze te maken.

Investering

Heb je uiteindelijk voor een gietvloer gekozen, dan weet je dat deze kunststof vloer een duurzame kwaliteitsinvestering zal zijn. Dit soort vloeren op basis van kunststof gaat jarenlang mee. Een levensduur van vijftien jaar is daarbij gene uitzondering. Laat je een gietvloer aanleggen dan is het raadzaam om dit door een expert te laten doen. Die brengt alle gietlagen deskundig op een schone en vuilvrije ondergrond aan. Ligt de vloer eenmaal dan heb je er geen omkijken naar. De gietvloer wordt namelijk naadloos aangelegd zodat er geen vuil of stof op de vloer blijft zitten. Zo heb je er jarenlang minder schoonmaak of onderhoud aan.

 

Bruto maandlasten hypotheek verdubbeld sinds januari Lokaal nieuws vrijdag 17 juni 2022

Bruto maandlasten hypotheek verdubbeld sinds januari

De bruto maandlasten voor een gemiddelde woning met een aflossingsvrije hypotheek zijn verdubbeld ten opzichte van het begin van dit jaar. Veroorzaker is de sterke rentestijging, gecombineerd met de relatief hoge huizenprijzen. Technologiebedrijf Calcasa bracht de details in kaart over deze lastenstijging.

Tijdelijke woonruimte tijdens het bouwen van je huis Lokaal nieuws dinsdag 19 april 2022

Tijdelijke woonruimte tijdens het bouwen van je huis

Of je nu gaat verbouwen of een nieuwe woning laat bouwen, je zal toch gedurende deze periode ergens moeten verblijven. Waar je kiest voor een nieuwe woning, dan kan het zijn dat je in je oude woning kunt blijven wonen tot je nieuwe huis klaar is. Toch is dit voor de meesten niet altijd een optie, simpelweg omdat ze genoodzaakt zijn eerst de huidige woning te verkopen alvorens ze de hypotheek rond kunnen krijgen voor een nieuwe woningen. Eén van de mogelijkheden die je dan hebt, is het tijdelijk huren van een woning.

Mijn huis wordt verbouwd

Wanneer je huis wordt verbouwd, dan is het afhankelijk van de grote van de verbouwing of je in je huis kunt blijven wonen. Wanneer er namelijk een nieuwe badkamer of keuken wordt geplaatst. Dan is het heel goed mogelijk om tijdelijk te kiezen voor een welbekende badkamer unit. Bij een keuken kun je ervoor kiezen tijdelijk elders te eten of wanneer je een garage hebt deze om te bouwen tot culinair oord om hier aan de slag te gaan. Wordt je hele benedenverdieping aangepakt, dan kan het verstandig zijn de woning tijdelijk te verlaten. Het is natuurlijk niet ideaal dat je tussen de stofwolken door naar je slaapkamer moet. Overigens geniet je op deze manier ook niet van een optimaal wooncomfort. Een huurwoning Amersfoort kan dan een goede oplossing zijn. Je hebt dan een tijdelijke woonruimte en je hoeft je geen zorgen te maken om het welzijn van jezelf en je gezin.

Nieuw huis

Bij de bouw van een nieuw huis is het vanzelfsprekend dat je zoekende bent naar een tijdelijke woonruimte. Zo kun je kiezen voor een woonunit, maar ook huurwoningen Utrecht zijn een goede oplossing. Een woonunit wordt vaak bij de woning op het perceel geplaatst. Het is dus wel afhankelijk van de grote van je perceel of dit tot de mogelijkheden behoort. Wat we naast een huurwoning of unit ook vaak zien, is dat ervoor wordt gekozen tijdelijk in te trekken bij ouder, schoonhouders of andere familie. Deze keuze is ten opzichte van de eerste twee een stuk minder in trek, want laten we eerlijk zijn je wilt toch graag je eigen stekje.

Hoe vind ik een tijdelijke woonruimte

Er zijn tal van manieren waarop jij kunt zoeken naar een tijdelijke woonruimte. Toch is het verstandig voor een specialist. Wanneer je kiest voor een woning huren bij Huurportaal.nl , dan heb je in één oogopslag toegang tot tal van verschillende woningen. Je kunt met allerlei verschillende zoekfilters je voorkeuren aangeven, zodat je een duidelijk overzicht krijgt van woningen die aansluiten bij je wensen. Op deze manier hoef je niet het hele internet af te struinen om tot je uiteindelijke keuze te komen, maar vind je alles helder en duidelijk in één oogopslag. Is er (nog) geen woning die voldoet aan je wensen, geen probleem! Laat je wensen en voorkeuren achter en zodra er een woning is die hierop aansluit ontvang jij een mail, zodat je direct op de hoogte bent van het actuele aanbod.

 

ONTDEK JOUW WOONSTIJL Lokaal nieuws donderdag 17 maart 2022

ONTDEK JOUW WOONSTIJL


Wil jij je interieur een unieke eigentijdse sfeer geven waar je trots op bent? Ontdek dan hier de inspiratie voor jouw woonstijl en laat je verrassen door de kleuren, materialen en beelden.

De drie woonstijlen van VILLA18 zijn PURE BASIC, HOTEL CHIQUE EN MODERN DESIGN . Iedere woonstijl heeft haar eigen kleurbeeld, materialen en kenmerken.  Kies je voor één stijl of juist een mooie mix van jullie beiden? Laat je inspireren door deze drie prachtige woonstijlen!

Gevolgen oorlog voor hypotheekrente, pensioen en koopkracht Lokaal nieuws woensdag 09 maart 2022

Gevolgen oorlog voor hypotheekrente, pensioen en koopkracht

De gevolgen van de oorlog in Oekraïne blijven niet beperkt tot de landsgrenzen. Op het vlak van politiek en economie is het effect wereldwijd groot. Zelfs als individuele Europeaan is het goed merkbaar in je portemonnee. Denk aan verlies van koopkracht, effect op de hypotheekrente en je pensioen. 

Voorop staat uiteraard dat de indirecte economische gevolgen in het niet vallen bij het menselijk leed in het oorlogsgebied zelf. Een hogere prijs aan de pomp is daarbij vergeleken een klein probleem. Toch zetten we de mogelijke financiële gevolgen voor jou op een rij.

Klussen in je nieuwbouwwoning; zelf doen of vakman inhuren? Lokaal nieuws maandag 07 maart 2022

Klussen in je nieuwbouwwoning; zelf doen of vakman inhuren?

Als je een nieuwbouwwoning gaat betrekken zal je met andere zaken rekening moeten houden dan met een bewoond huis. Alles wordt natuurlijk net iets anders opgeleverd, waardoor de kans bestaat dat je nog aardig wat moet klussen. Nu zijn er een hoop klussen die je zelf kunt doen, maar ook een hoop dingen die je beter aan een professional over kunt laten. We geven graag wat tips.

Stucen

Stucwerk kun je het beste overlaten aan een professional. Er is namelijk een bepaalde techniek nodig die niet iedereen zomaar kan uitvoeren en daarnaast heb je aardig wat tools nodig die ook niet iedereen in huis heeft. Je bespaart jezelf waarschijnlijk een hoop moeite en frustratie door dit lekker uit te besteden.

Schilderwerk

Je zou het schilderwerk prima zelf kunnen doen als je hier een beetje handig in bent. Als je de gehele woning nog moet schilderen is het wel verstandig om hulp te vragen van je familie of vrienden. Vind je dit teveel gedoe, dan kun je natuurlijk altijd nog een snelle Google-search doen voor ‘ schilder Amersfoort gezocht ’. Binnen enkele dagen staat er waarschijnlijk een schilderteam op de stoep.

Elektra

Waarschijnlijk is alle elektra aangesloten zoals vooraf besproken en hoef je enkel nog wat lampjes op te hangen. Dit kun je gemakkelijk zelf doen met de juiste gebruiksaanwijzing. Zorg er altijd voor dat je de juiste groepen van de stroom afhaalt voordat je aan de slag gaat om ellende te voorkomen. Moet je echt gaan rotzooien met kabels, dan kun je misschien beter een elektricien oproepen.

Vloer leggen

Het ligt er een beetje aan wat voor vloer je wilt hebben, of je een professional nodig hebt. Bij een click-pvc vloer of laminaat kun je namelijk gemakkelijk zelf aan de slag. Wil je het liefst een gietvloer, dan zal je toch echt een bedrijf in moeten schakelen die dit netjes kan leggen. Je kunt jezelf echt niet wijsmaken dat je dit zelf kunt doen om kosten te besparen.

Puntjes op de I

Er zijn altijd nog wel wat klusjes die je moet doen vlak na de verhuizing. Denk aan het ophangen van de gordijnrails , het plaatsen van de plinten en het ophangen van schilderen. Al deze klusjes kun je echt prima zelf. Je kunt altijd Google of een van je vrienden raadplegen voor hulp.

 

Limiet overbieden op woningen in de maak? Lokaal nieuws donderdag 17 februari 2022

Limiet overbieden op woningen in de maak?


De hoge woningprijs is een maatschappelijk probleem geworden. Verhuizen is voor veel mensen niet mogelijk en starters zitten helemaal in een lastig parket. Reden voor De Nederlandsche Bank om onderzoek te doen naar het overbieden op woningen. Zelf een maximum stellen aan biedingen is geopperd. Zou dit de oplossing zijn voor de alsmaar stijgende prijzen?

De vraagprijs voor een woning is allang niet meer de standaard, voor 8 op de 10 woningen wordt meer betaald. Doe je niet aan overbieden, dan weet je vaak bij voorbaat al dat je weinig kans maakt. Bij 30 procent van de verkopen wordt zelfs €50.000 of meer overboden.

INTERIEURADVIES LOENEN AAN DE VECHT Lokaal nieuws dinsdag 18 januari 2022

INTERIEURADVIES LOENEN AAN DE VECHT

Een aantal jaren geleden kocht dit stel deze prachtige charmante woning in Loenen aan de Vecht. De woning is compleet verbouwd, verduurzaamd en voorzien van alle hedendaagse luxe. De stijlvolle zwart eiken keuken is een statement in de woonruimte en zorgt voor meer verbinding tussen de living en de leefkeuken. Villa18 heeft het kleur- en materiaal advies en de stoffering verzorgd.

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Amersfoort.

Aanmelden