Actueel

Nieuws

Slim verhuizen in Amersfoort doe je met deze tips Lokaal nieuws donderdag 24 september 2020

Slim verhuizen in Amersfoort doe je met deze tips

Bij een verhuizing komt altijd veel meer kijken dan dat je misschien denkt. Enkel wanneer je een doorgewinterde verhuizer bent en al flink wat keren je spullen hebt ingepakt weet je waarschijnlijk zonder moeite waar je op moet letten. Echter is het voor de meeste mensen een gebeurtenis waarvan je de keren op één hand kunt tellen. Daarom geven we je hier tips voor hoe jij slim kunt verhuizen.

Geschikte opslagruimte vinden

Dozen, dozen en nog meer dozen. Waarschijnlijk zie je als je eenmaal wilt gaan inpakken door de dozen het bos niet meer. Het opslaan van spullen die je niet snel nodig hebt, is een goede manier om jezelf wat ruimte te geven. Ga daarom eens op zoek naar een geschikte opslagruimte in Amersfoort waar je jouw spullen tijdelijk kunt opslaan. Regel dit vóór je verhuisdag. Dat is al één zorg minder.

Een kringloopwinkel inschakelen

Zijn er spullen die je niet meer mee wilt nemen naar je nieuwe woning en ook niet wilt opslaan? Dan kun je ze proberen te verkopen via Marktplaats. Maar als je er vooral vanaf wilt en hier niet zelf voor wilt hoeven zorgen, kun je een kringloopwinkel inschakelen. Als die nog heil zien in het verkopen van de spullen in kwestie, komen ze het bij je ophalen. In sommige gevallen helpen ze je zelfs met verhuizen!

In één keer op de juiste plek

Bedenk een systeem dat voor jou werkt, en waarmee je gemakkelijk weet waar de dozen heen moeten in je nieuwe koop- of huurwoning zonder alles open te hoeven maken om de inhoud te bekijken. Een van deze opties is het nummeren van kamers. Geeft iedere kamer een nummer en schrijf deze op de dozen. Zo weten ook jouw hulptroepen waar ze de dozen in het nieuwe huis neer kunnen zetten en scheelt het jou achteraf een hoop onnodig gesjouw van de ene naar de andere kamer.Slim inpakken

Slim inpakken van je dozen is echter ook al het halve werk. Let erop hoe je de dozen vult. Maak ze niet te zwaar, zorg dat de dozen het gewicht aankunnen en pak breekbare spullen zorgvuldig in met behulp van kleding en handdoeken. Zo sla je twee vliegen in één klap, want deze spullen heb je dan ook al meteen ingepakt!

Opslag die je naar toe komt én een besparing op kan leveren

Heb jij ervoor gekozen je spullen tijdelijk buitenshuis op te slaan? Dan is het natuurlijk wel zo gemakkelijk als het thuis wordt opgehaald, in plaats van dat je het zelf naar de opslagruimte moet brengen. Daarom wordt opslag aan huis bezorgd door Kubox en vervolgens weer opgehaald en opgeslagen. Heb je je spullen weer nodig, dan wordt het naar je adres gebracht. Dit is ook nog eens gratis bij een huurperiode vanaf drie maanden. Als je zo lang zonder bijvoorbeeld je boeken en cd’s kunt, kun je hiermee ook nog eens besparen op je verhuiskosten.

Dit artikel betreft een samenwerking.

Nieuwe huurders betalen de hoofdprijs Lokaal nieuws maandag 14 september 2020

Nieuwe huurders betalen de hoofdprijs

De woninghuren gingen afgelopen juli 2020 met gemiddeld 2,9 procent omhoog ten opzichte van een jaar eerder. De grootste stijging na 2014 en meer dan het gemiddelde van de afgelopen tien jaar (2,7 procent). Consumentenorganisaties vroegen verhuurders vooraf coulant te zijn in deze crisistijd. Een verzoek dat weinig effect heeft gehad. Vooral huurders die van woning wisselen moeten rekening houden met een forse verhoging.

Rabobank: koopstarter kanarie in de kolenmijn? Lokaal nieuws maandag 14 september 2020

Rabobank: koopstarter kanarie in de kolenmijn?

Rabobank verwacht dat de coronacrisis vanaf het eerste kwartaal volgend jaar effect zal hebben op de woningmarkt. Eerder ging de bank nog uit van dalende huizenprijzen eind dit jaar. Reden voor de verschuiving is de werkloosheid, die langer op peil blijft door de steunmaatregelen van de overheid. Als kanarie in de kolenmijn noemt Rabobank het toenemende aantal kopers onder de 35 jaar. Gelukkig is al te veel somberheid niet nodig. Naar verwachting gaat het om een tijdelijke en beperkte terugval.

WOZ-waarde schiet omhoog. Positief of niet? Lokaal nieuws maandag 14 september 2020

WOZ-waarde schiet omhoog. Positief of niet?

De gemiddelde WOZ-waarde bedroeg begin januari €270.000. Dit is een stijging van 8,9 procent ten opzichte van een jaar eerder. Het gaat om de grootste toename sinds jaren en is sowieso de hoogste waarde ooit. Voor jou als huiseigenaar is het positief dat je bezit meer waard wordt. Aan de andere kant loop je het risico op hogere woonlasten.

Gasloos wonen in Amersfoort Lokaal nieuws dinsdag 01 september 2020

Gasloos wonen in Amersfoort

Vanaf 2050 wil Nederland compleet energieneutraal zijn. Dat betekent dat de gaskraan dicht moet in meer dan 7 miljoen woningen. Omdat in 2021 30.000 tot 50.000 woningen van het gas af moeten, stelt de regering 90 miljoen euro beschikbaar voor 20 wijken die gaan dienen als zogenaamde proeftuinen waarbij de woningen aardgasvrij worden gemaakt. Amersfoort is een van de wijken die mogelijk meedoet aan deze proef. Daarnaast wordt in diverse wijken al gewerkt aan het gasloos maken van bepaalde woningen.

Gasloos wonen in Amersfoort

Amersfoort is zogezegd een van de gemeentes die met het ministerie van Binnenlandse Zaken praat over een eventuele deelname aan de proef. Tot 1 juli kunnen gemeenten een aanvraag indienen voor een zogenaamde decentralisatie-uitkering waarmee nog dit jaar kan worden gestart met het aardgasvrij maken van een bestaande wijk. In oktober maakt het ministerie bekend welke gemeenten mee gaan doen aan de proef. Amersfoort kijkt momenteel naar welke wijken geschikt zijn, zei wethouder Willem-Jan Stegeman van D66 in april in het Algemeen Dagblad. Dat betekent niet dat de gemeente verder stilzit. Nieuwe wijken zoals de Wagenwerkplaats en Laakse Tuinen worden gasloos gebouwd. Verder hebben bewoners van diverse huizen in het Soesterkwartier hun woning zelf gasloos gemaakt en maakt De Hoef-West gebruik van het warmtenet in plaats van de standaard cv-ketels. Verder zijn ook op de Kapelweg gasloze woningen gebouwd. Amersfoort timmert dus met concrete acties aan de weg als het gaat om duurzaam en gasloos wonen. Maar hoe wordt een woning eigenlijk gasloos en was kost dat?

Hoe wordt een woning gasloos?

Een woning van het aardgasnet halen betekent dat de klassieke cv-ketel wordt vervangen door een duurzaam en gasloos alternatief. Een warmtepomp. Die verwarmt door het hele huis, inclusief het water in de keuken en de badkamer. De energie om dit te doen wordt uit natuurlijke bronnen gehaald, zoals restwarmte of de buitenlucht. Een warmtepomp is pas echt effectief wanneer het huis goed is geïsoleerd , bijvoorbeeld door dubbelglas, wand- of vloerisolatie. Alleen dan leveren dit soort energiebesparende maatregelen echt rendement op. De aanschaf van een warmtepomp is met ongeveer 4.000 euro niet goedkoop, maar de overheid subsidieert onder bepaalde voorwaarden een (groot) deel van de aanschafkosten. Het rendement schommelt, afhankelijk van het type woning, tussen de 200 en 300 euro per jaar.

Kies voor groene stroom

Een gasloze woning wordt meer afhankelijk van elektriciteit door een apparaat als een warmtepomp die de standaard cv-ketel vervangt. Zelf stroom opwekken via zonnepanelen is dan een goede manier om de kosten te drukken. Dit draagt ook bij aan het duurzame karakter van de woning. Verder kan ook worden bespaard op de energierekening door te kiezen voor een goedkope en duurzame leverancier. Door een energievergelijker te gebruiken, krijg je een compleet overzicht van alle energieleveranciers en selecteer je op basis van je eigen wensen de beste maatschappij.

Wonen in Amersfoort

Volg al het nieuws over (duurzame) huur- en koopwoningen op de voet op onze nieuwspagina . Daar staat niet alleen het laatste nieuws maar ook een compleet aanbod van alle actuele en toekomstige nieuwbouwprojecten in de regio Amersfoort, inclusief wijken die gasloos worden gebouwd.

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Amersfoort.

Aanmelden