Actueel

Nieuws

Tips om je nieuwbouwwoning te beveiligen tegen inbraak Lokaal nieuws maandag 17 april 2023

Tips om je nieuwbouwwoning te beveiligen tegen inbraak


Heb je onlangs een nieuwbouwwoning gekocht en ben je momenteel bezig om die in te richten? Dan is het belangrijk om ook na te denken over de veiligheid van je nieuwe huis. Het is handig om je woning zo snel mogelijk veilig te maken, zodat je geen slachtoffer van inbraak wordt. Je nieuwbouwhuis beschermen tegen inbrekers is op verschillende manieren mogelijk. Wij helpen je op weg en sommen hieronder een aantal tips voor je op!

Installeer een alarmsysteem

Een van de beste manieren om je huis te beveiligen tegen inbraak, is met behulp van een alarmsysteem. Met een alarmsysteem schrik je inbrekers af, waardoor je het risico op een inbraak kleiner maakt. Alarmsystemen zijn te verkrijgen in allerlei soorten, de ene nog uitgebreider dan de andere. Lees jezelf daar van tevoren goed over in, zodat je hierin een weloverwogen keuze kunt maken.

Het is ook een mogelijkheid om jezelf te laten adviseren over beveiligingssystemen, zoals door deze Slotenmaker in Rotterdam . Een professionele slotenmaker is vaak ook in staat om het alarmsysteem bij je te installeren en te onderhouden.

Laat hoogwaardige sloten plaatsen

Je nieuwbouwhuis beveiligen tegen inbraak doe je ook door hoogwaardige sloten te plaatsen. Niet alleen voor je deuren, maar ook voor je ramen. Zo geef je inbrekers geen kans om je nieuwe huis binnen te dringen. Een aanrader is om te kiezen voor sloten met een zogeheten SKG-keurmerk.

Wil je dat je sloten op een professionele wijze geïnstalleerd worden bij jou thuis? Dan komt de hulp van een slotenmaker goed van pas. Zij helpen je niet alleen met het veilig maken van je huis, maar bieden ook hulp wanneer je sloten bijvoorbeeld versleten of kapot zijn. Zoek je zo’n expert, dan is deze Slotenmaker in Spijkenisse het overwegen waard.

Genoeg buitenverlichting realiseren

Ben je volop bezig met de inrichting van je nieuwbouwwoning en tuin, dan is het belangrijk om ook genoeg buitenverlichting te realiseren als je je huis graag veiliger maakt. Buitenverlichting is namelijk een goede manier om inbrekers te weren. Vooral als je kiest voor buitenverlichting met een bewegingssensor, is dat het geval. Loopt iemand daarlangs, dan gaat het licht aan. Dat schrikt inbrekers af, waardoor ze hun inbraak niet zullen vervolgen. Zorg daarom dat het buiten niet te donker is.

Kies voor camerabeveiliging

Een andere methode om je woning te beveiligen, is met camerabeveiliging. Zien indringers camera’s rondom je huis hangen, dan is de kans groot dat zij niet verdergaan met wat zij van plan waren. Doen ze dat wel en staan ze op beeld, dan kun jij hen identificeren en aangifte doen. Camerabewaking is dan ook een zeer effectieve methode om je woning binnen één klap veiliger te maken.

Met deze tips hierboven lukt het jou om je nieuwbouwwoning te beveiligen tegen inbraak. Hoe hoger de veiligheid thuis is, hoe meer wooncomfort je ervaart. Ga er dus snel mee aan de slag na de aankoop, zodat je je vanaf moment één veilig voelt op je nieuwe plekje!

 

Een solide basis voor je tuin: de kracht van goede verharding Lokaal nieuws woensdag 12 april 2023

Een solide basis voor je tuin: de kracht van goede verharding

De eerste zonnestralen van 2023 zijn een feit en daarom is het tijd om eens even goed stil te staan bij de inrichting van jouw tuin. Het is belangrijk om bij het ontwerpen van je tuin rekening te houden met de praktische aspecten, zoals het creëren van een efficiënte indeling en de keuze voor duurzame materialen. In de stad Amersfoort, waar de drukte van het stadsleven voelbaar is, kan een goed ontworpen tuin een oase van rust zijn. Door slimme indelingen te maken en groene elementen te integreren, kan je jouw tuin transformeren tot een functionele buitenruimte waar je kunt ontspannen en genieten van de natuur, zelfs in een stedelijke omgeving. In dit artikel een paar praktische tips om jouw tuin helemaal klaar te maken om zo goed mogelijk te genieten van de aankomende zomer.
 

Hoogteverschillen

Stapelblokken zijn blokken van beton of natuursteen die worden gebruikt om hoogteverschillen in je tuin op te vangen. Door verschillende lagen van deze blokken op te stapelen, kun je bijvoorbeeld een verhoogd bloembed of een trapje maken om naar een hoger gelegen deel van je tuin te komen. Het gebruik van stapelblokken kan niet alleen praktisch zijn, maar kan ook de visuele aantrekkingskracht van je tuin versterken. Door bijvoorbeeld stapelblokken te gebruiken in verschillende kleuren, maten en texturen, kun je een unieke en aantrekkelijke uitstraling creëren die past bij de stijl van je woning.
 

Randen

Een nette en goed onderhouden tuin is niet alleen een lust voor het oog, maar ook praktisch en functioneel. Het begrenzen en scheiden van de verschillende delen van je tuin is daarbij essentieel. Op die manier voorkom je dat de delen door elkaar gaan lopen en blijft je tuin overzichtelijk en georganiseerd. Dit kun je bereiken door gebruik te maken van verschillende elementen, zoals stapelblokken en opsluitbanden . Deze zorgen niet alleen voor een mooie uitstraling van je tuin, maar voorkomen ook dat gras en onkruid zich verspreiden naar andere delen van je tuin.
 
Het is belangrijk om bij het kiezen van stapelblokken en opsluitbanden rekening te houden met de stijl van je tuin en woning. Er zijn verschillende soorten en maten beschikbaar, variërend van strak en modern tot rustiek en traditioneel. Door de juiste keuze te maken, kun je een naadloze overgang creëren tussen je huis en je tuin en de uitstraling van je buitenruimte versterken.

Tuinieren in historisch amersfoort

Een laatste belangrijke factor om rekening mee te houden bij het ontwerpen van je tuin in Amersfoort, is de bodemgesteldheid. De stad staat bekend om haar historische grachten en ondergrondse tunnels, waardoor de bodem soms moeilijk te bewerken is. Het is daarom verstandig om te kiezen voor planten en bomen die goed gedijen in de bodem van Amersfoort, zoals de els, esdoorn en krentenboom. Daarnaast is het aan te raden om bij het aanleggen van verharding rekening te houden met de grondwaterstand. In sommige delen van Amersfoort kan het grondwaterpeil namelijk hoog zijn, waardoor het verstandig is om te kiezen voor verharding die waterdoorlatend is. Door hier rekening mee te houden, zorg je voor een tuin die niet alleen mooi is om naar te kijken, maar ook praktisch en functioneel is in de stad Amersfoort.

 

Tips voor het creëren van een industrieel interieur Lokaal nieuws dinsdag 14 maart 2023

Tips voor het creëren van een industrieel interieur

Wil je graag een andere stijl in je interieur, wellicht is een industriële stijl dan een goede optie om te overwegen. Deze trend zien we al een behoorlijke tijd en is nog steeds erg geliefd. Maar wat is een industriële stijl precies en hoe creëer je een industrieel interieur? Hieronder kun je een aantal tips lezen die je daarbij gaan helpen.

Wat zijn de kenmerken van een industrieel interieur?

Een industrieel interieur kenmerkt zich door het gebruik van verschillende soorten stoere materialen. Denk aan robuuste materialen, het hoeft allemaal niet zo perfect te zijn. Het is bijvoorbeeld niet erg dat in een industrieel interieur bepaalde metalen buizen zichtbaar zijn, dit past juist goed bij het totaalplaatje. Oorspronkelijk zag je deze stijl veel in loften voorbij komen, appartementen met hoge plafonds, hier was de ruimte niet helemaal strak afgewerkt en zag je juist betonnen muren, plafonds en vloeren.  

Welke materialen passen bij een industriële stijl?

Materialen die erg goed passen bij een industriële stijl zijn robuust hout, metaal, beton en steen. Wil je graag zachte stoffen toevoegen aan het interieur, natuurlijke stoffen zoals wol, linnen en katoen zijn perfect in combinatie met deze stoere materialen.

Hoe zorg je voor een industriële stijl in huis?

Een industriële stijl creëren in huis is niet moeilijk, door het toevoegen van een aantal meubels en bijpassende accessoires kun je je interieur al heel makkelijk voorzien van een industriële stijl. Kies bijvoorbeeld voor een staande lamp industrieel , combineer dit met bijvoorbeeld robuust houten meubelen of accessoires zoals een houten kapstok . Kies meubels en accessoires gemaakt van stoere materialen en combineer dit vooral met elkaar. Vintage meubelen zoals bijvoorbeeld oude schoolstoelen staan ook perfect bij een industriële stijl. Of ga op zoek naar een oud stalen bureau voor het creëren van een mooie werkplek. Omdat een industrieel interieur al gauw wat kil kan over komen, zorg dat je ook items toevoegt aan je interieur zoals planten, kussens, stoere gordijnen en mooie wandaccessoires.

Wil je de stijl echt helemaal doorvoeren, denk dan bijvoorbeeld ook aan een nieuwe vloer voor in huis. Vloeren die erg goed passen bij een industriële stijl zijn robuust houten planken, een giet of een betonnen vloer. Vervang de deuren voor mooie stalen deuren en verf je wanden in stoere kleuren in een betonlook, of in het geval van een oud huis kun je er ook voor kiezen om een bakstenen muur in het zicht te laten.

Zoals je hebt kunnen lezen is het creëren van een industriële stijl in huis met een aantal aanpassingen al te realiseren. Wanneer je gebruik maakt van rauwe materialen en dit met elkaar combineert, heb je al gauw deze stijl te pakken!

3 Tips voor een moeiteloze verhuizing naar Amersfoort Lokaal nieuws vrijdag 13 januari 2023

3 Tips voor een moeiteloze verhuizing naar Amersfoort

Ga je binnenkort verhuizen naar het altijd gezellige Amersfoort? Zeker als je van de drukke stad naar deze kleinere plaats verhuisd, is daar misschien wat voorbereiding voor nodig. Je wilt immers niet dat je onverwachts tegen allerlei problemen oploopt op de dag van de verhuizing. Wil jij weten hoe je stressloos over kunt gaan? Dat vertellen wij je in drie handige tips!
 

Schroom niet weg van professionele hulp

Of het nu gaat om het opknappen van je nieuwe woning of om het verhuizen van al je meubelen: professionele hulp kan soms aardig goed van pas komen. Je kunt zelf gaan proberen om die veel te grote kast naar de bovenste verdieping te tillen, maar als je klem komt te zitten in het trappengat ben je verder van huis. Daarom is een machine als een goederenlift soms een heel fijn hulpmiddel. Je kunt gemakkelijk een goederenlift huren voor een dag. Dan is de klus zo geklaard. Let wel even op of je hier nog bepaalde vergunningen voor moet aanvragen bij de gemeente.
 

Plan goed vooruit

Het is verstandig om je verhuisdag goed vooruit te plannen, zodat je meteen vanaf moment één aan de bak kunt gaan. Plan ook meteen de nodige hulp in en zorg dat er zo veel mogelijk mensen beschikbaar zijn op de grote dag. Veel handen maken namelijk licht werk. Ook is het gunstig om qua tijd op te letten wanneer je van plan bent om met de verhuiswagen heen en weer te gaan rijden. Voorkom bijvoorbeeld dat je net in die drukke ochtendspits komt te staan, want dan gaat er veel tijd verloren.
 
Als je alles goed vooruit hebt gepland, kun je ook zorgen dat je nieuwe woning helemaal klaar is voor jouw komst. De verf is droog, je nieuwe vloer ligt klaar en alle kamers zijn schoon en leeg zodat je alle meubels en verhuisdozen direct naar de juiste kamer kunt brengen.
 

Geen hulp in de familie? Huur verhuizers in!

Als je zelf minder goed te been bent, of gewoon niet veel zin hebt om alles alleen te moeten verhuizen, kun je ook de hulp inschakelen van professionele verhuizers. Je zult versteld staan van hoe snel zij jouw spullen in een bus kunnen laden en vervolgens bij je nieuwe woning naar binnen kunnen brengen. Deze verhuis pro’s kun je overal vinden, zowel in kleine dorpen als grote steden. Vaak is er zelfs een studenten verhuisservice te vinden, dit scheelt flink in de centen.
 
Maak het jezelf gemakkelijk met deze drie tips!
 

 

Download deze apps voor bouwwerkzaamheden op je iPhone 12 Lokaal nieuws maandag 05 december 2022

Download deze apps voor bouwwerkzaamheden op je iPhone 12

Smartphones doen hun intrede in de bouwsector met een aantal innovatieve oplossingen voor alle gerelateerde professionals. Smartphones lopen voorop bij het bieden van oplossingen en mobiele mobiliteit aan bouwvakkers en management. We hebben de populairste en beste apps verzameld die beschikbaar zijn voor de bouwprofessional. Sommige van deze apps zijn zo krachtig en handig dat je kantoor nu uit je smartphone kan bestaan. Dit is vooral het geval als je ervoor kiest om de iPhone 12 te kopen. Dit apparaat is zeer geavanceerd en biedt bouwprofessionals veel goede voordelen. Dit komt onder meer doordat je de onderstaande apps kunt downloaden op je gloednieuwe iPhone 12!

FingerCAD

De FingerCAD applicatie is voor technisch tekenen met je vingers, ondersteund door de computer. Het definitieve ontwerp van bijvoorbeeld een badkamer wordt opgeslagen en kan per e-mail worden verzonden of worden afgedrukt. CAD-ontwerpen gemaakt op de site of op je favoriete locatie en kunnen in verschillende formaten worden opgeslagen. Het is een geweldige en eenvoudige applicatie.

SmartBidNet

Deze iPhone-app bestaat uit biedingsbeheersystemen en stelt je in staat om op een veilige en betrouwbare manier je biedingsproces met je onderaannemers en bedrijven te creëren en te volgen. SmartBidNet zal je voorzien van toegankelijke informatie om aanbestedingsprojecten gemakkelijker en op tijd te maken.  

Truckast

De app biedt veel voordelen en functies. Met Truckast kun je je bestelling voor stortklaar beton rechtstreeks vanaf je smartphone/tablet instellen. Bovendien krijg je, zodra de bestelling is geplaatst, toegang tot het volgen van levertijden en heb je een idee wanneer de betonwagens ter plaatse aankomen. De app houdt ook een volledig overzicht bij van hoeveel beton er is geplaatst, hoeveel er onderweg is en ondersteunt binnenkort ook het uploaden van foto's naar het platform. 

GoBIM

BIM-toepassingen worden nu overal in de bouw gebruikt, zelfs op een iPhone 12. Met de GoBIM-app kun je door 3D BIM-modellen en de bijbehorende gegevens navigeren. De grootte van het model dat GoBIM aankan, is echter afhankelijk van drie factoren: het aantal driehoeken, het aantal parameters en het aantal materialen.

PlanGrid

PlanGrid is een relatief eenvoudig te gebruiken app die al je bouwteamleden beheert en up-to-date houdt met de laatste revisie van tekeningen. Met PlanGrid kun je je nieuwste tekening publiceren naar een cloudserver en deze delen met al je teamleden. Het heeft ook de mogelijkheid om oude versies van dezelfde tekening te hebben en zal je waarschuwen wanneer je een verouderde tekening bekijkt.

Procore

Met de Procore-app kun je op je iPhone 12 opleveringslijstitems maken en beheren, toegang krijgen tot contactgegevens, projectfoto's delen en opslaan, prikkaartinvoeren loggen en meer. Daarnaast kunt je ook bouwplanningen, RFI's, indieningen, wijzigingsopdrachten en vele andere processen beheren.

OSHA Heat Safety Tool

Deze app stuurt je herinneringen over de beschermende maatregelen die op dat risiconiveau moeten worden genomen om werknemers te beschermen tegen hittegerelateerde ziekten. De Heat Safety Tool herinnert gebruikers eraan om voldoende te drinken, rustpauzes in te plannen, te plannen en te weten wat te doen in geval van nood, werkactiviteiten aan te passen, de werkdruk voor nieuwe werknemers geleidelijk op te bouwen en te trainen op tekenen van hitteziekte en symptomen.

 

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Amersfoort.

Aanmelden