Oude rechtbank

Amersfoort - Amersfoort
Toekomstig aanbod

Over dit project

Natuurinclusieve verbinding
De biotoop Oude Rechtbank verbindt een grote diversiteit aan functies en gebruikers met elkaar: het collectieve werkgebouw, veruit het grootste deel van het gebouw, wordt een flexibel in te delen, multifunctioneel kantoor met meerdere huurders. Een deel van de ruimte wordt gefaciliteerd door het ‘Spaces’-concept, dat vergaderzalen, kantoorruimten, losse werkplekken en lunchfaciliteiten aanbiedt aan alle gebruikers van het werkgebouw.

De voormalige rechtzaal, onderdeel van het collectief geheugen van de Amersfoorters, blijft behouden. De zaal krijgt een prominente plek in het gebruik en het beeld van het toekomstige gebouw.

Diverse en dynamische verzameling huurders
Vanaf de 1e tot de 9e verdieping biedt het gebouw werkruimten in velerlei vormen, maten en posities, deze verschillende ruimten kunnen, nu en later, gesplitst en geschakeld worden. Start-ups, kleine ondernemingen, freelancers en middelgrote organisatie werken hier straks zij aan zij. De helft van de kantoorruimte is open verbonden aan royale en groene balkons aan de zuidzijde, met een spectaculair uitzicht over het Bergkwartier. Kortom, De Oude Rechtbank wordt een uitzonderlijke plek om te werken en verblijven.

Open en actieve plint
Een open en actieve plint aan het Stationsplein, met hierin publieke voorzieningen zoals horeca, kleinschalige retail en/of food en een sport- en gezondheidscentrum vormt straks een aantrekkingskracht voor verschillende gebruikers, van omwonenden tot dagelijkse forensen van buiten Amersfoort. Deze functies liggen direct toegankelijk in de buitenschil van de begane grond en functioneren autonoom ten opzichte van de biotoop.

Earth Valley
Het open earth lab op de begane grond is de eerste plek waar 'Earth Valley' fysiek landt. In Earth Valley werken ondernemers samen op de thema's: duurzame bouw, energietransitie, mobiliteit en klimaatadaptatie. Wat dat precies betekent kun je hier lezen. Dit publiek toegankelijke lab biedt straks ruimte aan o.a. lezingen, tentoonstellingen, onderwijs en andere activiteiten waar kennisdeling en innovatie centraal staat.

Natuurinclusief, de biotooptuin
Alles wat we nieuw toevoegen is van hout, circulair, demontabel of bio-based. Het bestaande souterrain en de nieuw aangebouwde kelder biedt ruimte aan 18 parkeerplaatsen, een ruime fietsenkelder, technische ruimte en faciliteiten voor het sport- en gezondheidscentrum, zoals omkleedruimten, douches en sportzalen. Tussen de woningen van het Bergkwartier en De Oude Rechtbank bevindt zich de biotooptuin, de verborgen parel van de Oude Rechtbank. In deze rustige en weelderige buitenruimte voor gebruikers en bezoekers van de biotoop, is de Utrechtse Heuvelrug duidelijk terug te zien in de gekozen bloemen en planten.

Meer informatie

Kenmerken

Project
Oude rechtbank
Type woningen
Appartement

Locatie

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Amersfoort.

Aanmelden