Nieuwbouw - Ontdek het nieuwbouwaanbod
Lokaal nieuws maandag 19 juni 2023

4 tips om de vaste lasten van je nieuwbouwwoning in Amersfoort te verlichten

Nieuwbouwwoningen in Amersfoort zijn steeds populairder geworden om in te gaan wonen. Dit heeft te maken met allerlei factoren, waarbij een belangrijke reden is dat de vaste lasten van een nieuwbouwwoning relatief laag liggen. Vind je de vaste lasten van je eigen woning echter nog steeds te hoog? Vrees dan niet, want er is meer dan genoeg wat je kunt doen om dit aan te pakken. Wil jij leren welke maatregelen je kunt nemen? Dan is het aan te raden om deze pagina door te nemen, want hier vind je een handig overzicht van tips om dit voor elkaar te krijgen.

Ga voor zonnepanelen

De eerste tip die we je mee willen geven om de vaste lasten van je nieuwbouwwoning te verlagen, is door voor zonnepanelen amersfoort te gaan. Zonnepanelen verlagen de vaste lasten van een woning door een alternatieve energiebron te bieden waarvoor geen maandelijkse energierekening nodig is. Zonnepanelen gebruiken energie van de zon om elektriciteit op te wekken, die kan worden gebruikt om traditionele elektriciteitsbronnen te compenseren of volledig te vervangen. Bovendien kunnen zonnepanelen ook in aanmerking komen voor belastingvoordelen van de overheid, waardoor de financiële lasten in verband met de installatie ervan nog verder worden verlaagd.

Vergelijk hypotheken met elkaar

Ten tweede kunnen vaste kosten die gepaard gaan met het bezitten van een huis, zoals hypotheekbetalingen, worden verlaagd door hypotheken van verschillende kredietverstrekkers te vergelijken en vervolgens degene te kiezen die de laagste rente en/of de gunstigste voorwaarden biedt. Hierdoor zal je situatie een stuk beter zijn dan hiervoor. Daarbij kan het slim zijn om bijvoorbeeld een hypotheek te kiezen waarbij je enkel rente aflost wanneer je al weet dat je binnen enkele jaren gaat verhuizen.

Wees zuiniger met je energie verbruik

De vaste lasten van een woning kunnen verder worden verlaagd door zuiniger om te gaan met energie. Dit doe je door stappen te ondernemen zoals het vervangen van oude defecte apparaten en energiezuinige verlichting te installeren. De stekker uit het stopcontact halen als apparaten en elektronica niet worden gebruikt, muren en plafonds isoleren om de verwarmingskosten te verlagen, ramen en deuren afdichten om tocht te verminderen en overdag natuurlijk licht gebruiken kunnen ook helpen om geld te besparen op energiekosten.

Kijk naar belastingvoordelen

Tot slot kan je belastingvoordelen gebruiken om de vaste kosten van je huis te verlagen. Belastingvoordelen zijn kredieten of aftrekposten die de belasting rekening van een belastingbetaler verlagen en kunnen bestaan uit aftrekposten voor de hypotheekrente, onroerendgoedbelasting, woningverbeteringen en energie-efficiënte upgrades. Voor degenen die de vaste kosten van hun huis willen verlagen, kunnen inzicht in de verschillende belastingvoordelen en het benutten ervan helpen om de financiële druk die gepaard gaat met het bezit van een nieuwbouwwoning te verlichten.

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Amersfoort.

Aanmelden