Lokaal nieuws vrijdag 13 januari 2023

3 Tips voor een moeiteloze verhuizing naar Amersfoort

Ga je binnenkort verhuizen naar het altijd gezellige Amersfoort? Zeker als je van de drukke stad naar deze kleinere plaats verhuisd, is daar misschien wat voorbereiding voor nodig. Je wilt immers niet dat je onverwachts tegen allerlei problemen oploopt op de dag van de verhuizing. Wil jij weten hoe je stressloos over kunt gaan? Dat vertellen wij je in drie handige tips!
 

Schroom niet weg van professionele hulp

Of het nu gaat om het opknappen van je nieuwe woning of om het verhuizen van al je meubelen: professionele hulp kan soms aardig goed van pas komen. Je kunt zelf gaan proberen om die veel te grote kast naar de bovenste verdieping te tillen, maar als je klem komt te zitten in het trappengat ben je verder van huis. Daarom is een machine als een goederenlift soms een heel fijn hulpmiddel. Je kunt gemakkelijk een goederenlift huren voor een dag. Dan is de klus zo geklaard. Let wel even op of je hier nog bepaalde vergunningen voor moet aanvragen bij de gemeente.
 

Plan goed vooruit

Het is verstandig om je verhuisdag goed vooruit te plannen, zodat je meteen vanaf moment één aan de bak kunt gaan. Plan ook meteen de nodige hulp in en zorg dat er zo veel mogelijk mensen beschikbaar zijn op de grote dag. Veel handen maken namelijk licht werk. Ook is het gunstig om qua tijd op te letten wanneer je van plan bent om met de verhuiswagen heen en weer te gaan rijden. Voorkom bijvoorbeeld dat je net in die drukke ochtendspits komt te staan, want dan gaat er veel tijd verloren.
 
Als je alles goed vooruit hebt gepland, kun je ook zorgen dat je nieuwe woning helemaal klaar is voor jouw komst. De verf is droog, je nieuwe vloer ligt klaar en alle kamers zijn schoon en leeg zodat je alle meubels en verhuisdozen direct naar de juiste kamer kunt brengen.
 

Geen hulp in de familie? Huur verhuizers in!

Als je zelf minder goed te been bent, of gewoon niet veel zin hebt om alles alleen te moeten verhuizen, kun je ook de hulp inschakelen van professionele verhuizers. Je zult versteld staan van hoe snel zij jouw spullen in een bus kunnen laden en vervolgens bij je nieuwe woning naar binnen kunnen brengen. Deze verhuis pro’s kun je overal vinden, zowel in kleine dorpen als grote steden. Vaak is er zelfs een studenten verhuisservice te vinden, dit scheelt flink in de centen.
 
Maak het jezelf gemakkelijk met deze drie tips!
 

 

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Amersfoort.

Aanmelden