Lokaal nieuws woensdag 06 juli 2022

Hulp nodig bij het bouwen van je huis? Deze gereedschappen moet je niet missen

Het verbouwen van een huis lijkt leuk, maar het is nog een flinke klus die mensen onderschatten. Er moet niet alleen een goede planning gemaakt worden, maar ook alle materialen moeten op voorraad zijn en de juiste gereedschappen moeten in huis worden gehaald. In deze blog bespreken we drie soorten zagen die niet mogen ontbreken tijdens een verbouwing.

Multitool

De naam doet het al vermoeden, maar een multitool is een multifunctionele zaag en kan op diverse materialen gebruikt worden. Hierdoor maakt het een goede zaag om in huis te hebben tijdens een verbouwing. Ook kan het het materiaal schuren en snijden. De multitool kan namelijk een oppervlakte met het driehoekige schuurvlak schuren. Hierdoor is het een snelle en functionele zaag en hoef je niet een apart schuurapparaat te kopen. Naast het schuren van oppervlaktes kan een multitool ook snijden in bijvoorbeeld plastic en zorgt het ervoor dat je meer kracht krijgt om het oppervlakte te snijden. Daarnaast zijn er ook nog speciale zagen voor specifieke klussen die ook niet mogen ontbreken tijdens een verbouwing.

Decoupeerzaag

Het handige van een decoupeerzaag is dat je makkelijke vormen uit voornamelijk houten materialen kunt zagen, zoals cirkels of driehoeken. Daarnaast hoef je niet perse aan het begin te beginnen maar kan je door middel van een gat te maken vanuit hier beginnen. Naast vormen kan je ook gewoon rechte lijnen maken. Wel is het handig om hiervoor een speciaal liniaal, genaamd een geleiderail te gebruiken. Decoupeerzagen kunnen voor veel verschillende dingen gebruikt worden. Maar let wel op dat het vastzit aan een snoer en hier rekening mee gehouden moet worden bij het zagen.

Cirkelzaag

Waar een decoupeerzaag voornamelijk gebruikt wordt om vormen uit te zagen, wordt een cirkelzaag gebruikt om snel rechte lijnen uit te zagen. Dit is ook het voordeel ten opzichte van de decoupeerzaag. Cirkelzagen zijn ook goed te gebruiken om lange en dikke houten oppervlaktes te zagen. Ook is bij een cirkelzaag goed zicht op het gesneden oppervlakte en maakt het gebruik hierdoor makkelijker. Daarnaast zijn ook nog voor andere oppervlaktes speciale cirkelzagen gemaakt. Hierdoor hoeft het niet perse op hout gebruikt te worden.

Voor verschillende materialen is het handig om gebruik te maken van verschillende soorten zagen. De Multizaag is een zaag die voor verschillende oppervlaktes gebruikt kan worden. De decoupeerzaag is te gebruiken wanneer je verschillende vormen wilt zagen. Een cirkelzaag wordt gebruikt voor het zagen van voornamelijk rechte lijnen.

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Amersfoort.

Aanmelden