Lokaal nieuws maandag 07 maart 2022

Klussen in je nieuwbouwwoning; zelf doen of vakman inhuren?

Als je een nieuwbouwwoning gaat betrekken zal je met andere zaken rekening moeten houden dan met een bewoond huis. Alles wordt natuurlijk net iets anders opgeleverd, waardoor de kans bestaat dat je nog aardig wat moet klussen. Nu zijn er een hoop klussen die je zelf kunt doen, maar ook een hoop dingen die je beter aan een professional over kunt laten. We geven graag wat tips.

Stucen

Stucwerk kun je het beste overlaten aan een professional. Er is namelijk een bepaalde techniek nodig die niet iedereen zomaar kan uitvoeren en daarnaast heb je aardig wat tools nodig die ook niet iedereen in huis heeft. Je bespaart jezelf waarschijnlijk een hoop moeite en frustratie door dit lekker uit te besteden.

Schilderwerk

Je zou het schilderwerk prima zelf kunnen doen als je hier een beetje handig in bent. Als je de gehele woning nog moet schilderen is het wel verstandig om hulp te vragen van je familie of vrienden. Vind je dit teveel gedoe, dan kun je natuurlijk altijd nog een snelle Google-search doen voor ‘schilder Amersfoort gezocht’. Binnen enkele dagen staat er waarschijnlijk een schilderteam op de stoep.

Elektra

Waarschijnlijk is alle elektra aangesloten zoals vooraf besproken en hoef je enkel nog wat lampjes op te hangen. Dit kun je gemakkelijk zelf doen met de juiste gebruiksaanwijzing. Zorg er altijd voor dat je de juiste groepen van de stroom afhaalt voordat je aan de slag gaat om ellende te voorkomen. Moet je echt gaan rotzooien met kabels, dan kun je misschien beter een elektricien oproepen.

Vloer leggen

Het ligt er een beetje aan wat voor vloer je wilt hebben, of je een professional nodig hebt. Bij een click-pvc vloer of laminaat kun je namelijk gemakkelijk zelf aan de slag. Wil je het liefst een gietvloer, dan zal je toch echt een bedrijf in moeten schakelen die dit netjes kan leggen. Je kunt jezelf echt niet wijsmaken dat je dit zelf kunt doen om kosten te besparen.

Puntjes op de I

Er zijn altijd nog wel wat klusjes die je moet doen vlak na de verhuizing. Denk aan het ophangen van de gordijnrails, het plaatsen van de plinten en het ophangen van schilderen. Al deze klusjes kun je echt prima zelf. Je kunt altijd Google of een van je vrienden raadplegen voor hulp.

 

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Amersfoort.

Aanmelden