Lokaal nieuws dinsdag 07 december 2021

Etalbond®FR , een unieke aluminium composiet plaat

Kunststof panelen worden steeds vaker gekozen als gevelbekledingsmateriaal bij nieuwbouw- en renovatieprojecten. Het inzetten van kunststof gevelpanelen geeft de aannemer voordelen bij de installatie en zekerheid met betrekking tot een duurzame eindoplossing. Voorbeelden van kunststoffen die worden gebruikt als gevelpaneel zijn HPL (High Pressure Laminate) en ACP (Aluminium composiet plaat). Etalbond®FR is binnen de range van ACP platen speciaal ontwikkeld om ingezet te kunnen worden als gevelpaneel.

De unieke kenmerken van Etalbond®FR gevelplaat

Etalbond®FR is een speciaal voor geveltoepassingen ontwikkelde aluminium composiet plaat. De platen zijn 4 mm dik en bestaan uit een brandvertragende mineraal-gevulde kern met aluminium toplagen van 0,5 mm dik. Door deze bijzondere samenstelling voldoet Etalbond®FR 4 mm aan de internationale standaard van brandklasse B, s1, d0. Naast het type Etalbond®FR 4 mm is er ook nog een A2 uitvoering. Deze A2 uitvoering voldoet aan de brandklasse A2, s1, d0.

Etalbond®FR 4 mm heeft goede brandwerende eigenschappen en is ook uitstekend bestand tegen weersinvloeden. Op de buitenzijde van de aluminium toplagen is namelijk een hoogwaardige PVDF coating aangebracht. Deze PVDF coating zorgt voor een goede bescherming. Een andere belangrijke eigenschap is dat Etalbond®FR 4 mm volledig recyclebaar is. Hierdoor wordt het milieu niet onnodig belast.

Etalbond®FR gevelplaten laten zich goed bewerken

De bewerkingsmogelijkheden van Etalbond®FR gevelpanelen zijn uitstekend en kunnen veelal met een standaard machine uitrusting worden uitgevoerd. Zagen, frezen en boren zijn bewerkingen die probleemloos uitgevoerd kunnen worden. Daarnaast zijn Etalbond®FR platen te buigen, te beletteren en te bedrukken. Dit geeft veel vrijheid bij de realisatie van creatieve designs.

Een grote keus in verschillende uitvoeringen

Ontwerpers hebben veel mogelijkheden bij het realiseren van hun gevel design. Zo zijn Etalbond®FR gevelpanelen te verkrijgen in alle beschikbare RAL- en Pantone (PMS) kleuren. Voor ieder project kan er een specifieke kleur geproduceerd worden en kan de glansgraad, liggend tussen de 5 en 80%,  aangepast worden aan de wensen van de ontwerper. Is er behoefte aan een speciale uitstraling dan behoren beton- en hout look structuren tot de mogelijkheden. Op vinkkunststoffen.nl is meer informatie te vinden over de Etalbond®FR gevelpanelen.

 

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Amersfoort.

Aanmelden