Lokaal nieuws maandag 29 maart 2021

Duurzaam op de energiekosten besparen met zonnepanelen

Geld besparen op je energierekening en tegelijkertijd werken aan een milieuvriendelijke toekomst, wie wil dat nou niet? Dat kan door te investeren in zonnepanelen. De traditionele energiebronnen raken uitgeput en vervuilen de natuur, dus de keuze voor schone energie wordt steeds belangrijker en populairder. Maar het is niet alleen een milieubewuste keuze om zonnepanelen aan te schaffen. Je kunt aanzienlijk besparen op de kosten van je energierekening. De energie die de zon levert is tenslotte gratis. Dit is slechts één van de vele voordelen van zonnepanelen. Hier vind je meer informatie en kun je achterhalen of je dak wel geschikt is voor zonnepanelen.

Overschot aan energie

Het grootste voordeel van zonnepanelen is wellicht dat je minder elektriciteit hoeft te kopen van een energieleverancier. De zon kan je eindeloos als energiebron blijven benutten en hij is jaarrond aanwezig. Als je maar genoeg elektriciteit uit zonne-energie opwekt, hoef je uiteindelijk zelfs helemaal niet meer bij een leverancier aan te kloppen. Maar het kan zelfs nog beter. Op het moment dat je meer energie opwekt dan je verbruikt, kun je gebruikmaken van de terugleververgoeding. DIt wil zeggena dat je het overschot aan elektriciteit teruglevert aan het elektriciteitsnet en daar een vergoeding voor ontvangt. Zo bespaar je dus niet alleen op je elektriciteitsrekening, je maakt zelfs winst.

Stijgende woningwaarde

Op het moment dat je zonnepanelen aanschaft en de energierekening daardoor alleen maar lager wordt, zal de meerwaarde van je huis juist stijgen. Omdat een koper profiteert van het werk dat je met jouw investering hebt verricht, is het logisch dat je huis aantrekkelijker is gemaakt. Daarbij komt dat je energielabel omhoog gaat als je in zonnepanelen investeert.

Verdere voordelen van zonnepanelen zijn de lange levensduur en het gemak in onderhoud. Het kan je misschien wat geld kosten bij de aanschaf, maar als je kijkt naar het grotere plaatje haal je die investering er mettertijd gerust weer uit. Om een idee te krijgen, gemiddeld leveren 10 zonnepanelen je €500,- per jaar op.

Is je dak geschikt?

Kosten op je energie besparen is fijn, maar het is wel belangrijk dat je dak geschikt is voor zonnepanelen. Dit wil je dus van tevoren controleren. En als je zonnepanelen kan plaatsen, zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden. Zo bepalen hellingshoek en richting, maar ook de benutbare ruimte en eventuele schaduw voor een groot deel wat je opbrengst is.

Door een gratis adviesgesprek aan te vragen is het mogelijk om te controleren of en hoe je zonnepanelen op je dak kan plaatsen. Als je zonnepanelen in Amersfoort wilt laten installeren op jouw dak, kun je gebruikmaken van een gratis dak-check. Hiermee krijg je overzicht in de mogelijkheden voor zonnepanelen op jouw dak.

Klimaat- en milieuvriendelijk

Op het moment dat je besluit in zonnepanelen te investeren, is er meer belangrijk dan alleen de financiële voordelen. Je investeert namelijk ook in een betere toekomst voor het klimaat en milieu. Doordat de zonne-energie die door de zonnepanelen naar elektriciteit wordt omgezet schoon is, voorkom je dat er CO2 wordt uitgestoten. De energie die door de zon wordt geleverd heeft dus geen negatieve bijdrage aan het broeikaseffect, dit in tegenstelling tot het gebruik van fossiele brandstoffen. Tot slot is zonne-energie duurzaam omdat het nooit opraakt, en de zon altijd en overal aanwezig is.

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Amersfoort.

Aanmelden