Lokaal nieuws dinsdag 26 oktober 2021

Slim verhuizen in Amersfoort doe je met deze tips

Bij een verhuizing komt altijd veel meer kijken dan dat je misschien denkt. Enkel wanneer je een doorgewinterde verhuizer bent en al flink wat keren je spullen hebt ingepakt weet je waarschijnlijk zonder moeite waar je op moet letten. Echter is het voor de meeste mensen een gebeurtenis waarvan je de keren op één hand kunt tellen. Daarom geven we je hier tips voor hoe jij slim kunt verhuizen.

Geschikte opslagruimte vinden

Dozen, dozen en nog meer dozen. Waarschijnlijk zie je als je eenmaal wilt gaan inpakken door de dozen het bos niet meer. Het opslaan van spullen die je niet snel nodig hebt, is een goede manier om jezelf wat ruimte te geven. Ga daarom eens op zoek naar een geschikte opslagruimte in Amersfoort waar je jouw spullen tijdelijk kunt opslaan. Regel dit vóór je verhuisdag. Dat is al één zorg minder.

Een kringloopwinkel inschakelen

Zijn er spullen die je niet meer mee wilt nemen naar je nieuwe woning en ook niet wilt opslaan? Dan kun je ze proberen te verkopen via Marktplaats. Maar als je er vooral vanaf wilt en hier niet zelf voor wilt hoeven zorgen, kun je een kringloopwinkel inschakelen. Als die nog heil zien in het verkopen van de spullen in kwestie, komen ze het bij je ophalen. In sommige gevallen helpen ze je zelfs met verhuizen!

In één keer op de juiste plek

Bedenk een systeem dat voor jou werkt, en waarmee je gemakkelijk weet waar de dozen heen moeten in je nieuwe koop- of huurwoning zonder alles open te hoeven maken om de inhoud te bekijken. Een van deze opties is het nummeren van kamers. Geeft iedere kamer een nummer en schrijf deze op de dozen. Zo weten ook jouw hulptroepen waar ze de dozen in het nieuwe huis neer kunnen zetten en scheelt het jou achteraf een hoop onnodig gesjouw van de ene naar de andere kamer.

 

Slim inpakken

Slim inpakken van je dozen is echter ook al het halve werk. Let erop hoe je de dozen vult. Maak ze niet te zwaar, zorg dat de dozen het gewicht aankunnen en pak breekbare spullen zorgvuldig in met behulp van kleding en handdoeken. Zo sla je twee vliegen in één klap, want deze spullen heb je dan ook al meteen ingepakt!

Opslag die je naar toe komt én een besparing op kan leveren

Heb jij ervoor gekozen je spullen tijdelijk buitenshuis op te slaan? Dan is het natuurlijk wel zo gemakkelijk als het thuis wordt opgehaald, in plaats van dat je het zelf naar de opslagruimte moet brengen. Daarom wordt opslag aan huis bezorgd door Kubox en vervolgens weer opgehaald en opgeslagen. Heb je je spullen weer nodig, dan wordt het naar je adres gebracht. Dit is ook nog eens gratis bij een huurperiode vanaf drie maanden. Als je zo lang zonder bijvoorbeeld je boeken en cd’s kunt, kun je hiermee ook nog eens besparen op je verhuiskosten.

Dit artikel betreft een samenwerking.

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Amersfoort.

Aanmelden