Specialisten

Jutte Styling: persoonlijk interieuradvies met kennis van zaken

“Ik vind het altijd superfijn om met klanten te sparren over hun droominterieur. Het is prachtig als je in samenspraak met elkaar tot een eindresultaat komt waar mensen helemaal tevreden over zijn. Omdat ik een netwerk van specialisten om me heen heb, kan ik je ook adviseren bij de uitvoering. Door jarenlange ervaring in de woning- en meubelbranche heb ik ook zelf veel technische kennis opgedaan, waardoor ik snel kan inschatten wat op dat gebied wel en niet mogelijk is.”

Hiermee benoemt Sanne Jutte van Jutte Styling in een notendop de pluspunten die zij inbrengt wanneer je haar inschakelt om mee te denken over je nieuwe interieur. Met haar eigen onderneming Jutte Styling heeft Sanne zich gespecialiseerd in advies op maat voor elke vraag. “Ik heb natuurlijk mijn voorkeuren, maar mijn werk heeft geen eigen signatuur. De portfolio op mijn website toont juist heel verschillende ontwerpen, omdat ik me heel goed kan aanpassen aan de wensen van de klant. Die probeer ik helder te krijgen en vormen het uitgangspunt, waarna ik in overleg toewerk naar een eindresultaat dat de bewoner(s) helemaal op het lijf geschreven is.”

Extra aandacht

Sanne is sinds 2011 werkzaam in de interieurbranche en besloot enkele jaren geleden om haar kennis en netwerk aan te wenden via een eigen onderneming. Die opmerkelijk genoeg juist de laatste twee jaar tot volle bloei kwam. In coronatijd dus. “Dat was voor veel ondernemers een lastige tijd, maar ik heb gemerkt dat veel mensen juist in deze periode extra aandacht schonken aan hun interieur. Begrijpelijk, omdat veel mensen aangewezen waren op thuiswerken en zochten naar een evenwicht tussen hun thuis en een comfortabele werkplek. Daarnaast brachten mensen vanwege de lockdowns sowieso meer tijd thuis door. En omdat er weinig mogelijkheden waren voor activiteiten buitenshuis, staken de mensen het geld dat ze overhielden vooral in hun eigen woning.”

Voor Jutte Styling brak daardoor een periode aan waarin Sanne de vruchten plukte van wat ze in de voorgaande jaren had opgebouwd. “Met name door aanbevelingen van anderen kreeg ik veel nieuwe klanten. Daarnaast had ik stapsgewijs ook een aantal specialisten uit Nijkerk en de regio leren kennen waarmee ik een netwerk heb opgebouwd. Ik werk bij de uitvoering vaak samen met enkele vaste partners: een schildersbedrijf, een keukeninstallateur, een stoffeerder en een aannemer. We weten precies wat we aan elkaar hebben en hebben aan een half woord genoeg. Dat werkt uitstekend. Verder heb ik in de loop der jaren ook zelf veel technische kennis opgebouwd. Daardoor weet ik dat alles wat ik adviseer in de praktijk echt voor honderd procent precies zo kan worden uitgevoerd.”

Adviesgesprekken

Niet dat klanten van Jutte Styling per se een beroep moeten doen op al deze disciplines. Omdat de hulpvragen sterk uiteenlopen, biedt Sanne op haar website verschillende pakketten, die als uitgangspunt kunnen dienen voor specifieke klantvragen. “Heel succesvol zijn de adviesgesprekken van zo’n twee uur. Daar zijn klanten vaak al enorm mee geholpen. Ze hebben vaak wel enig idee van wat ze mooi vinden, maar hebben hulp nodig om afgewogen keuzes te kunnen maken. Zo’n adviesgesprek levert meteen resultaat op.”
Maar de mogelijkheden bij Jutte Styling zijn legio. Je kunt een interieurontwerp laten maken wanneer je verhuist of een verbouwing wilt doorvoeren. Maar je kunt ook kiezen voor een kleur- en/of materiaaladvies aan huis, een interieurplan met kleur-, materiaal- en sfeeradvies, naar wens te presenteren in 2D of 3D, of een totaaladvies waarbij Sanne je huidige meubels desgewenst meeneem in het ontwerp. “Het kan dan gaan om een compleet ontwerp of een aantal onderdelen daarvan”, voegt ze eraan toe. “Een andere mogelijkheid is ‘personal shopping’, waarbij we er samen op uit gaan om weloverwogen keuzes te maken uit het overweldigende aanbod. En je kunt zelfs het gehele traject van ontwerp tot afstylen ook gewoon aan mij overlaten.”

Kennismakingsgesprek

Elke opdracht wordt voorafgegaan door een vrijblijvend kennismakingsgesprek. “Vrijwel altijd bij de klanten thuis”, zegt Sanne. “Zo leren we elkaar wat beter kennen en krijg ik al meteen een algemene indruk van je interieur. Als je me vooraf foto’s toestuurt van je huidige interieur, kan ik me al wat inleven en kunnen we gericht tewerk gaan. Ik stel gericht vragen over bijvoorbeeld de functies van de ruimte, je gezinssamenstelling en jullie voorkeuren. Samen bekijken we foto’s en illustraties van Pinterest of uit tijdschriften, die je eventueel vooraf zelf al bij elkaar kunt zoeken. Zo kijken we of we iets voor elkaar kunnen betekenen, en als dat het geval is, welk traject we gaan volgen. Op basis van het vrijblijvende intakegesprek ontvang je een offerte die rekening houdt met je budget.”

Eenvoud als rode draad

Hoewel Sanne zich soepel aanpast aan de wensen van klanten, heeft ze wel een duidelijke visie op de  vereisten voor een smaakvol en doordacht interieur. “Je zou kunnen zeggen dat eenvoud de rode draad vormt in mijn werk. Een interieur moet praktisch zijn, maar het mag ook wat laten zien van de mensen die er wonen of werken. Het moet bij je passen; je moet je elke dag opnieuw weer lekker kunnen voelen in je interieur.”

JUTTE | STYLING
sanne@juttestyling.nl
www.juttestyling.nl